HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haluk Koç'tan seçim hükümeti açıklaması

CHP Sözcüsü Haluk Koç gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu: "CHP'nin seçim hükümetinde yer alması söz konusu değildir."

ANKARA(ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye ateş çemberine döndü. Türkiye'yi 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi gündemlerini saraya kilitlemişler. Yok sarayın adresini biliyormuş, yok bilmiyormuş, varsa saray, yoksa saray... Yere batsın senin sarayın" dedi.

Koç, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin bugün acılar yaşarken, ülkenin Cumhurbaşkanı'nın, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir sorumsuzluk içinde hareket ettiğini" belirterek, şöyle konuştu:

"Bir tarafta gencecik fidanlar birer birer toprağa düşüyor, diğer tarafta bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkmış, muhtarlara fıkra anlatıyor. Azıcık edebi, izanı olan bir insan, millet bu acıları yaşarken böyle davranabilir mi? Türkiye yanıyor. Bugün kamu güvenliğinin içi boşaltılmışsa, terör bir veba gibi bütün ülkeye yayılmışsa böyle bir fırtınanın içinde bizler Cumhurbaşkanı'nın ağzından neleri konuşuyoruz, tartışıyoruz; tam bir ibret. 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu ülkede hükümet sorumluluğu kimde? Kimler PKK ile pazarlık masasına oturdular? Kimler kendi hırsları, beklentileri için bu milletin birliği üzerinden pazarlık yaptılar? Hiç sana dokunmuyor mu bu sözler Cumhurbaşkanı? Bu kaosu yaratan sensin, baş sorumlu sensin. Türkiye ateş çemberine döndü. Türkiye'yi 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi gündemlerini saraya kilitlemişler. Yok sarayın adresini biliyormuş, yok bilmiyormuş, varsa saray, yoksa saray... Yere batsın senin sarayın! PKK'nın ileri gelenleriyle silah bırakmadan hukuk devleti kurallarını çiğneyerek pazarlık yapan sensin. PKK'nın şehir yapılanmalarına göz yuman sensin, senin yönetimin. Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini, huzurunu adeta rehin vererek kirli pazarlık sürecini yürüten sensin. Uyarılar, eleştiriler, iyi niyetli tespitler yapılınca da 'Bunlar çözüme karşı, bunlar kandan besleniyorlar' iftirasını yayan yine sen ve senin kadroların. Açık söylüyoruz, tek bir kişi kendi korkularıyla, yetersizlikleriyle, ihtiraslarıyla, kirli tertip ve planlarıyla koskoca bir ülkeyi rehin almış durumdalar. Bu Cumhurbaşkanı Türk milletinin vicdanında bir ibret noktası olarak kalacaktır."

-"CHP HÜKÜMET KURMA SORUMLULUĞUNU ALMAYA HAZIRDIR"-

"Saraydaki kişinin niyeti açıktır ve fütursuzdur. Seçimle gelmiştir, seçimle gitmemek için her yolu deneyebilecek durumdadır. Tüm siyasi partilere, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sağduyulu üyeleri dahil ve tüm milletimize seslenmek istiyorum; Türkiye'yi hep beraber bu karanlığın esiri olmaktan kurtarmak zorundayız" diyen Koç, şöyle devam etti:

"Güya CHP'ye dönük, 'Saray'ın yolunu bilmeyenlere Saray kapalı' diyor. Emperyalist işgalcilere karşı Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılmış o mukaddes milli mücadelemizin kalbi Çankaya'nın adresini bilmeyenleri de aziz milletimiz tanımayacaktır, sen de bunu unutma. CHP'nin her türlü samimi çabayı gösterdiği, sorumluluk almak için yapıcı bir tutum sergilediğini, her şeyden önce Türkiye dediğini milletimiz görmektedir, bilmektedir. Ülkemizin sorunları her geçen gün daha da ağırlaşırken, Tayyip Erdoğan hırsıyla Türkiye'yi seçime sürüklemekte ısrar etmektedir. Erdoğan'ın hırsının Türkiye'ye faturası artık taşınmaz boyutlara gelmişti. Şimdi kaçak saray bahane edilerek CHP'nin hükümet kurma sorumluluğu almasının önüne geçmek istemektedir. Tüm demokratik teamüller çiğnenmektedir. Açık ve net söylüyoruz; CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Türkiye'yi hiç kimsenin iktidar hırsına kurban etmemek için çözüm üretmekte, yurttaşlarımıza nefes aldırmakta da kararlıdır. Tayyip Erdoğan ipe un sermeyi bırakmalıdır ve milli iradenin, demokratik teamüllerin gereğini yapmak üzere CHP'ye görev vermek durumundadır. Aksi takdirde milli iradeyi iktidar hırsı için rehin alanları, Türkiye'yi kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak erken seçime sürükleyenleri, 'önce ben' diyenleri, 'önce benim çıkarlarım' diyenleri milletimiz asla unutmayacaktır. CHP, kaçak saraydan gelen tüm engellemelere, diğer siyasi partilerin çözümsüzlükte devam etmelerine rağmen 'önce Türkiye' demeye, bir çözüm için her türlü fedakarlığı sergilemeye, 7 Haziran'dan bu yana her adımda olduğu gibi sorumluluğunu yerine getirerek devam edecektir. Bir garabet dönem yaşanıyor. Bu dönemin ana aktörünün iç dünyasını, beklentilerini ortaya koyduk. Bugün, 23 Ağustos öncesi Türkiye'nin bugünkü tablosu karşısında tüm siyaset kurumunun sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor."

Koç, CHP'nin kısa süreli seçim hükümetinde yer almasının da söz konusu olmadığını kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler