HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız"

Kurtulmuş, Schengen vizesinin kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri nisan sonuna kadar yapmayı planladıklarını belirtti.

"Haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesine ilişkin, "Bunun üzerinden kimsenin bir spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etmek isterim. Çünkü ortada son derece ciddi bir, tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı. Bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı, sonuç itibarıyla da bu adım atıldı" dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken verilen arada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesine ilişkin kimsenin bir spekülasyon yapma hakkının olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Çünkü ortada son derece ciddi bir, tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı. Bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı, sonuç itibarıyla da bu adım atıldı" diye konuştu.

Kurtulmuş, Schengen vizesinin kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri nisan sonuna kadar yapmayı planladıklarını belirterek, "Ümit ediyoruz ki yasa ve ilgili yönetmelikler değiştirildikten sonra haziran ayında vize serbestisi safhasına geçeceğiz ve yine ümit ediyoruz ki haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız. Hükümet olarak kararlılığımız, 4 Mayıs'a kadar atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlamak. Bu yasaları Meclis'e göndermek üzere çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle Hükümet'in kuruluşunun üzerinden üç ay geçti. Bu üç aylık süre içerisinde şunu net bir şekilde söylemek isterim ki 64. Hükümet, Hükümet programında vaat etmiş olduğu vaatlerin bugün göndereceğimiz bir takım yasa tasarılarıyla birlikte tamamını, yüzde yüzünü gerçekleştirmiş oluyor.

Ayrıca reformlarımızın yüzde 65'i bugün parlamentoya sevk edeceğimiz tasarılarla gerçekleştirilmiş oluyor. Yedi kanun tasarısı henüz Meclis'e gönderilmemiştir, bunlar üzerindeki son rötuşlar yapılıyor, son çalışmalar yapılıyor."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, terör olaylarına ilişkin de "Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Terör örgütlerini kategorize etmeden tüm Türkiye dostları, Türkiye'nin teröre karşı bu zorlu mücadelesinde yanında bulunmak durumundadır. Herkesin tüm bu saldırılarla birlikte Türkiye'nin yanında olduğunu açık bir şekilde ifade etmesi dostlarımızdan ortak beklentimizdir. Ümit ediyorum ki hep beraber kararlılık içinde terör örgütlerine gereken cevabı vereceğiz ve bu zor günler geride kalacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin Türkiye'de kayıt altına alınmış Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınıp alınmayacağına ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, "2 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacı var. Dolayısıyla bunların hepsinin vatandaşlığa alınması gibi bir çalışmamız yok. Ancak nitelikli çalışma imkanına sahip olanlarla ilgili bir takım çalışma izinleri çıkarttık, çıkartıyoruz. Ayrıca, belki bazılarıyla ilgili burada oturma izniyle ilgili çalışmalar yapılabilir" yanıtını verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler