HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP adaylarından Sarıkamış Şehitliği ziyareti

HDP Kars Milletvekili adayları, Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret edip, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerler için Fatiha okudu, saygı duruşunda bulundu.

HDP adaylarından Sarıkamış Şehitliği ziyareti

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri için HDP Milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı ve Önder Fidanboy partililerle birlikte bugün Sarıkamış Şehitliği'ne gittiler. Allahu ekber Dağları'nda şehit olan askerler için Fatiha okuyan ve saygı duruşunda bulunan HDP'liler adına bir açıklama yapan 1'inci sıra adayı Ayhan Bilgen, "100 yıl öncesinin kırılmalarının bir benzerini yaşadığımız bir dönemdeyiz. Ortadoğu’da bulunan halklar ya rejimlerinin ya da haritalarının değiştiği bir dönemi yaşıyor. Geçmişte nasıl ki Diyarbakır’dan Kars’tan insanlarımız Çanakkale’ye giderek orayı savunurken şehit olmuşlarsa, Kudüs’ten Manisa’ya hatta Edirne’den gelen insanlarımız da burada Sarıkamış’ta şehit olmuşlardır. Daha fazla ölümlerin yaşanmadığı, kimsenin kurban edilmediği bir coğrafyada yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Şehitleri ziyaretin ardından milletvekili adayları Sarıkamış ilçesine giderek, seçim bürosunun açılışına katıldılar. Milletvekili adayları daha sonra ilçe merkezinde esnafı dolaşarak destek istediler.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler