HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Güneş Erzurumluoğlu’nu ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili, "Çeşitli saldırı, gerilim ve ölüm olaylarının en kısa zamanda sona ermesini diliyorum” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, beraberindeki HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Garo Paylon, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ile Suruç'taki patlamada yaralanan ve Göztepe Medical Park Hastanesi'nde tedavi gören Güneş Erzurumluoğlu'nu ziyaret etti.

Bir süre hastanede kalan ve çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, "Bugün Güneş Erzurumluoğlu'nu, 19 yaşındaki kardeşimizi ziyaret etmek için buraya geldik. O da gençlerin Kobani yürüyüşüne Adana'dan katılmıştı. Yaralanan ve şuan hastanede bulunan bütün arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Onların yanında olduğumuzu, bütün Türkiye'nin onların yanında olması gerektiğinivurguluyoruz. Acı bir durum tabi. Biraz önce doktoru ve ailesi ile birlikte yoğun bakıma girip kendisi ile görüşme şansım oldu. Çağla konuşamıyordu ama Güneş kendisini ifade edebilecek durumdaydı. Gözyaşları içerisinde vazgeçmeyeceklerini söyledi. Şuan yoğun bakımda. Hayati tehlikesi yok ama belki de bir daha hiç yürüyemeyecek” dedi.

Yaşanan saldırının toplumsal bir travmaya neden olduğunu belirten Yüksekdağ, "Birçok gencin aynı zamanda bütün yaşamını etkileyecek, bütün yaşamını felç edecek bir saldırı yaşandı. Sadece kaybettiğimiz 32 can değil, bundan sonra bu acı ile bu travma ile yaşayacak yüzlerce insan olacak. Bu artık toplumsal bir travmadır. Bunu da görmemiz lazım. Ve bu toplumsal travmayı tedavi edebilmek için ortadan kaldırabilmek için herkesin insanlık değeri temeli, barış, demokrasi değerleri temelinde, gençliğe daha iyi bir gelecek sunmak için kenetlenmesi gerekir. Bu gençlerin davasının, amacının, isteklerinin yanında durması gerekir. Eğer 19 yaşındaki bir kız, yoğun bakımdaki hastanedeki hali ile bile insanlık için direnme, umut etme, mücadele etme mesajları verebiliyorsa demek ki hepimizin bundan bir ders çıkarması gerekir” diye konuştu.

Diyarbakır'da bugün polislere yönelik saldırının da sorulması üzerine Yüksekdağ, "Bunlar elbette ki gerilimin sürmesini özellikle Suruç'ta yaşanan patlamadan sonra Türkiye'de artarda gerilimi sürdürecek gelişmelerin yaşanmasını tasvip etmek mümkün değil. Ayrı ayrı çok uzun zamandan bu yana aslında 3 yıldır şunu anlatmaya çalışıyoruz. 2013 yılından itibaren şunu anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'de silahların değil insanların konuştuğu bir siyasi ve sosyal yaşam kurmak mümkün. Bunun için de bir demokratik siyasi ortam geliştirmek gerekiyor. Barış ve çözüm sürecinin önünü açmak gerekiyor. Ama ne yazık ki bu çabalarımız hep tek taraflı olmak durumunda kaldı. Çabalar tek taraflı olunca gerilim, çatışma ve ölümde kendisine alan buluyor. Bizim artık bu alanı kapatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Suruç'taki patlamada hayatını kaybeden gençlerin farklı illerden ve farklı etnik köken ve inançlara sahip olduğunu belirten Yüksekdağ, "Biz işte bütün Türkiye olarak, bütün siyaset kurumları olarak gençlerin işaret ettiği bu barışçıl, demokratik, hareket tarzı ile işaret ettiler. Biz işte bütün Türkiye olarak, bütün siyaset kurumları olarak gençlerin işaret ettiği bu barışçıl, demokratik yolun üzerinden gitmeliyiz. Onların verdikleri bu mesajı dikkate almalı ve siyaseti buna göre dizayn etmeliyiz. Ben o nedenle çeşitli gerilim, saldırı, çatışma ve ölüm olaylarının en kısa sürede sona ermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler