HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'tan ilginç çağrı

HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş: Diyarbakır'da görev yapan asker, polis, hakim ve savcıların oylarına talibiz.

28 Ocak'ta Halkların Demokratik Parti (HDP) Diyarbakır İl Kongresi'nin yapılacağını duyurmak üzere basın toplantısı düzenleyen HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, toplumu tehdit ederek oy alma dönenimin bittiğini ifade ederek, HDP olarak Diyarbakır'da görev yapan asker, polis, hakim, savcıların oylarına talip olduklarını söyledi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 28 Ocak'ta yapılacak partisinin Diyarbakır İl Kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine Şırnak'ın Cizre ilçesinde son dönemlerde yaşanan gerginliklere değinerek başlayan Beştaş, ilçede farklı güçlerin kaos ortamı oluşturmak istediklerini söyledi. Cizre'de gerginliğin halen yaşandığını aktaran Beştaş, "Cizre uzun süredir ciddi bir oyunun planlandığı, farklı güçlerin devrede olduğu, çok ciddi bir kaosun egemen olduğu ve farklı beyanların uçuştuğu bir ilçe konumunda. Halen o gerilim ve çatışma ortamı, halkın kendini koruma, mahallelerde nöbet tutma tutumu devam ediyor. Biz HDP olarak, çözüm sürecinin başladığından itibaren, bir tarafın susması, öldürülmesini algılamıyoruz. Zaten bu sürecin temel hedefi de eşit ve özgür bir yaşamın müzakereler yoluyla tesis edilmesinin yollarını açmaktır” dedi.

"HPD'NİN SEÇİMLERDE ÇOK CİDDİ BAŞARI ELDE EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlere parti olarak gireceklerini belirten Beştaş, bu seçimlerde önemli bir başarı elde edeceklerini aktardı. Türkiye siyasetinde bu dönemin bitmesi gerektiğini savunan bir parti olduklarını dile getiren Beştaş, "Etrafımızda çok ciddi bir şekilde baraj tartışması yaşatılmakta. HPD'nin barajı aşıp, aşmama meselesi, tabii ki Türkiye'nin önündeki çok önemli olaylarından biridir. Ama biz parti olarak girme kararımızı kamuoyuna açıkladık. HPD'nin parti olarak seçime girmesi dışında aslında hükümeti sınırlayabilecek, demokratik özgürlükçü bir anayasanın yapımını hızlandırabilecek, hiçbir başka siyasi hareket olamaz. CHP ve MHP'nin diğer partilerin Türkiye'nin temel sorunlarına yaklaşması hep birlikte izliyoruz. Siyaset arenasındaki sözlerinin bir adım ileriye gitmediklerini, neredeyse eskiye gidecek kadar siyaset diliyle Türkiye'de oy isteme durumundalar. CHP eski oy oranının üzerine çıkmayacağını düşünüyoruz. MHP'nin tablosu da ortada. Bu nedenle AK Parti'nin gücünün sınırlanması ve Türkiye'nin atmosferinin değişmesi, eşit ve özgürlük ortamının oluşması açısında HPD'nin seçimlerde çok ciddi başarı elde edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"2015 SEÇİMLERİNDE HDP TÜRKİYE SİYASETİNE YENİ BİR SOLUK AÇACAKTIR”

Toplumu korkutarak, kutuplaştırarak, tehdit ederek, farklı yöntemlerle oy alma dönemi kapanması gerektiğini vurgulayan Beştaş, HDP olarak, bu seçimde Türkiye'de yaşayan herkisin oyuna talip olduklarını söyledi. Beştaş, "Biz, AK Parti'ye oy veren yurttaşın oyunu istiyoruz. Geçmişte aldığımız oy oranlarının çok çok üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Bizim için hedef asla ve asla eski çıta değildir. Biz artık Diyarbakır'da AK Parti'nin oy almaması gerektiğini düşünüyoruz. HDP 2015 seçimlerinde büyük bir değişim oluşturacak. Türkiye'nin uluslararası alanda ve Ortadoğu'da önünü açacak potansiyellerle yoluna devam edecek. Biz Diyarbakır'da herkesin partisi olmak istiyoruz. Diyarbakır'a tayinle gelen polisin, askerin, savcının, hakimin de herkesin yani biz ayrım yapmıyoruz burada bir kimlik partisi olmak gibi bir amacımız yok. Biz, HDP'nin ilkelerini benimseyen, ittifak eden herkesin bize oy vermesi gerektiği çağrısı yapmak istiyoruz. Türkiye'nin bütün illerinde 550 milletvekili adayıyla biz seçimlere gireceğiz. En az 70 milletvekilini alacağız ve büyük bir patlama yapacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler