HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP heyeti bakanlarla çözüm sürecini görüştü

HDP heyeti Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri İdris Balüken, Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Çözüm sürecinin değerlendirildiği görüşmenin ardından bir açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüşmenin içeriğine ilişkin bilgiler verdi. Gelinen durumun kalıcılaştırılması gerektiğini söyleyen Önder, Öcalan ve KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmeleri, halktan aldıkları izlenimleri paylaştıklarını ifade etti. Görüşmenin rutin görüşmelerden biri olduğunu kaydeden Önder, "Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması talebimizi ilettik ve bize üzerinde çalışıldığı söylendi. Genel olarak konuşmalarımız bundan ibaret” diye konuştu.

İmralı ziyareti için tarih belirlenmediğini kaydeden Önder, bu hafta sonu ya da diğer hafta sonu gitmeyi düşündüklerini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler