HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP İmralı heyeti çözüm sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek

HDP'nin Kandil ve İmralı ile temasları yürüten heyeti çarşamba günü 11.00'de çözüm sürecinde gelinen noktayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

HDP İmralı heyeti çözüm sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP İmralı Heyeti, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyecek.

HDP Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre çözüm sürecinde kritik aşamaya gelindiği ve bu gerekçe ile 12 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de basın toplantısı gerçekleştirileceği duyuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde yapılacağı belirtilen basın toplantısı HDP Grup Yönetim toplantı salonunda düzenlenecek.

3 Kasım'da başvurdular

HDP 3 Kasım Pazartesi günü İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu. Pazartesi günü Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Henüz bir gelişme yok. Birkaç gün daha beklemeyi planlıyoruz" dedi. Buldan, "Yanıt gelmezse partiniz nasıl bir tavır alacak?" sorusuna ise net yanıt vermedi. "Birkaç gün daha bekliyoruz, daha sonra kendi içimizde bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da partisinin grup toplantısında son haftalarda sıkıntılı bir aşamada olan çözüm sürecine devam şartını anlattı. Başbakan Davutoğlu HDP'ye "Vandalizmi kınarsanız süreçle ilgili adımlara devam ederiz" derken, PKK için de "Mayıs 2013'te ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmeye başlamalılar, silahları bırakmaya başlamalılar" ifadesini kullandı.

Çözüm toplantısı yapılıyor

Davutoğlu bu açıklamadan sonra iki haftada bir yapılan Çözüm Süreci Kurulu'na başkanlık etmek üzere Başbakanlık'a geldi. Süreçte gelinen aşama ilgili bakanların ve kurumların katılımıyla bir kez de bu toplantıda değerlendirilecek.

HDP'nin talepleri

HDP'nin İmralı heyeti geçen hafta düzenledikleri bir basın toplantısında, hükümeti Öcalan ile üzerinde anlaşma sağlanan protokole uymaya çağırmıştı. HDP'den alınan bilgilere göre, bu protokolde "Öcalan'ın yanında yer alan mahkûmların değiştirilmesi ve yerlerine kayıt tutabilecek mahkûmların getirilmesi, ayrıca sekreterya oluşturulması ve "Üçüncü Göz" olarak adlandırılan İzleme Kurulu'nun devreye girmesi de yer alıyor.

(DHA- Al Jazeera)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler