HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP İzmir mitingine Çipras'ı davet etti

HDP, 23 Mayıs Cumartesi günü yapacağı İzmir mitingi için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a resmi davet gönderdi. Mitingte Yunan bir şarkıcı da şarkılarıyla barış mesajları verecek.

HDP İzmir mitingine Çipras'ı davet etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'da Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda İzmir mitingini yapacak. HDP mitinge Yunanistan'da iktidara gelen radikal sol Syriza'nın yöneticilerini ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı davet etti.

Çipras, yıllardır kemer sıkma önlemlerini çeken Yunan halkı için değişim umudu olmuştu. Kendini Syriza ile özdeşleştiren HDP, bir Yanan şarkıcıyla da görüştü. Mitingte Ege'nin bu yakasından Yunan şarkıları ile barış mesajları verilecek. HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur, İzmir mitingine Aydın ve Manisa örgütlerinin de katılacağını belirterek, duyuru için 500 bin adet el ilanı, 2 bin adet raket dağıtacaklarını, radyo ve televizyonlara reklam verileceğini, sesli anons araçlarının kent içinde turlayacağını anlattı.

Uğur, "İzmir'deki çıtamızı gösterecek bir çalışma yapıyoruz. İzmir'de Demirtaş'ın büyük heyecan yaratacağını biliyoruz. Syriza'da yönecileri ile Çipras'ı davet ettik. Yunan bir şarkıcı da gelecek. Kürtler, Türkler ve Ege'nin öte yakasıyla birlikte bir kardeşlik duygusu yaratacağız" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler