HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP listesinde Öcalan ve Pir'in yeğeni de aday gösterildi

HDP'nin, 7 Haziran seçimleri için YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesinde sürpriz isimler de yer aldı.

HDP listesinde Öcalan ve Pir'in yeğeni de aday gösterildi

HDP'nin gösterdiği adaylar arasında İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, PKK'nın kurucu kadrolarından Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir ve yine 2012 yılında mayına basarak ölen PKK yöneticilerinden Kadri Çelik'in kızı Burcu Çelik de yer aldı.

HDP YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesinde Şanlıurfa'dan 1'inci sırada Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir'i gösterirken, 2'nci sırada Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan ve DBP'de görev alan Dilek Öcalan'ı aday gösterdi. Mevcut Milletvekili İbrahim Ayhan ise, Dilek Öcalan'dan sonra listede yer aldı. HDP listesinde Öcalan'ın yeğeninin yanı sıra PKK'nın kurucu kadrolarından Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir de yer aldı. HDP, Ziya Pir'in Diyarbakır 7'inci sıradan milletvekili adayı gösterdi. HDP'nin Muş adaylarında ise listenin başında 2012 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı'nda mayına basarak yaşamını yitiren PKK yöneticilerinden Kadri Çelik'in kızı Burcu Çelik yer alırken, ikinci sırada ise HDP kontenjasından RTÜK üyesi olan Ahmet Yıldırım yer aldı.

BİTLİS'TE ESKİ ANAP'LI BAKAN'IN AĞABEYİ ADAY GÖSTERİLDİ

Bitlis'te Adalet Partisi'nden bu yana sağda yer alan Gaydalı Aşireti'nin önemli ismi olan eski ANAP'lı Bakan Edip Safter Gaydalı'nın ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı Bitlis'ten HDP tarafından 2'nci sırada aday gösterildi. HDP Hakkari'de eski Ak Partili Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Abdullah Zeydan'ı 3'üncü sırada aday gösterdi. HDP adayları arasında eski belediye başkanları da bulunuyor. HDP Tunceli Belediye eski Başkanı Edibe Şahin'i bu kez m illetvekili adayı olarak gösterdi. HDP, Mardin'de listenin başına Prof.Dr.Mithat Sancar'ı getirirken, halen milletvekilliğini sürdüren Gülser Yıldırım ve Erol Dora ise yine aynı yerden aday gösterildi.

İMRALI HEYETİNDEKİ 2 İSİM YOK

HDP'nin bugün YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesinde partinin İmralı heyetinde yer alan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Ceylan Bağrıyanık yer almadı. HDP, listesinde Avrupa Parlamentosu'nda geçmişte milletvekilliği yapan Ezidi kökenli iki aday; Feleknaz Uca'yı Diyarbakır'da 4'üncü sırada, Ali Atalan'ı ise Batman 1'inci sıradan aday gösterdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler