HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP milletvekili Besime Konca serbest bırakıldı

Gözaltında olan HDP Siirt milletvekili Besime Konca, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP milletvekili Besime Konca serbest bırakıldı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında dün akşam Ankara'da gözaltına alınarak gece yarısı kente getirilen ve savcılıkta sorgusu tamamlanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.

ZAFER İŞARETİ YAPTI

Polisler arasında Sulh Ceza Hakimliği'ne götürülen HDP'li Konca 'Zafer' işareti yaparak, "Serkeftin (Başarılar), mutlaka kazanacağız. Diktatöryalizm demokrasiden korkmasın. Sonuna kadar demokrasi için direneceğiz. Serkeftina gele Kürdistane (Başarılar Kündistan halkına), hemu gelena spas (Bütün halklara teşekkürler)" dedi.

Sulh Ceza Hakimliğinde sorgusu tamamlanan HDP Milletvekili Konca adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı koşulu ile serbest bırakıldı.

DEMİREL VE KONCA HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkındaki fezlekelerde "terör örgütü propagandası yapmak", "terör örgütüne üye olmak" gibi suçlar yer alıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda öldürülen PKK'lının cenazesine katılan ve burada yaptığı konuşma nedeniyle hazırlanan bir fezlekesi de bulunan Konca hakkındaki diğer dosyalarda, "terör örgütü propagandası yapmak", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine hakaret", "suçu ve suçluyu övme" suçları yer alıyor.

Demirel hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan bir fezlekede ise 7 Kasım 2015'te Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde askeri operasyonların ardından bölgeye giderek yaptığı konuşma bulunuyor. "Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla hazırlanan fezlekede, Demirel'in ölen terör örgütü PKK mensuplarını "şehit", gömüldükleri yeri "şehitlik" ve örgüt üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonları ise "katliam" olarak nitelendirdiğine yer veriliyor.

Demirel'in, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan, Şırnak'ın Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Muş'un Varto ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca çukur kazma ve bombalı tuzakları "Kürt halkının direnişi" olarak gördüğü belirtilen fezlekede, söz konusu kişinin bu direnişin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptığı kaydediliyor.

Demirel hakkındaki diğer fezlekelerde yer alan suçlar ise şunlar:

"Terör örgütü propagandası yapmak, çevreyi kirletmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama, kamu görevlisine hakaret, terör örgütüne üye olmak, terör örgütünü yönetmek, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, 2911 sayılı kanuna muhalefet, iş ve çalışma hürriyeti ile eğitim ve öğretimi engelleme suçlarına azmettirme, cumhurbaşkanına hakaret, görevi yaptırmamak için direnme."

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in de bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler