HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP, ÖSP, DDKD ee Azadi Hareketi ile ittifak kurdu

HDP, ÖSP, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Hareketi ile ittifak kurdu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ittifak çalışmalarının sona ermediğini belirterek, bütün parti ve hareketlere kapılarının açık olduğunu ifade etti.

HDP'nin, 7 Haziran'daki genel seçimlere parti olarak girme kararı almasının ardından Kürt parti ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı ittifak çalışmalarının sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Üyesi Mülkiye Birtane, ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, DDKD Başkanı İmam Taşçıer, Azadi Hareketi Sözcüsü Adem Özcaner, partililer ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek yaptı. Yüksek, HDP'nin seçim ittifakı geliştirme çalışmalarının ilk sonucunu bugün kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Bugün burada hazırda bulunan ve ittifak gerçekleştirdikleri parti ve hareketlerin yanı sıra birçok camianın yaptıkları ittifakı desteklediğini kaydeden Yüksek, "Bugün açıklayacağımız bildirge ve bunun altına imza atan parti ve hareketlerimizin dışında ayrıca çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Yüksek'in konuşmasının ardından hazırlanan ortak bildirgeyi Zazaca DTK üyesi Mülkiye Birtane, Kürtçe AZADİ Hareketi Sözcüsü Adem Özcaner, Türkçe ise ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek yaptı.

Çiftyürek, henüz son noktayı koymadıklarını belirterek, yaptıkları ittifakın bir başlangıç olduğunu, diğer parti ve hareketlerin de ittifaka katılması için çabalarının devam edeceğini ifade etti.

İTTİFAKIN GEREKÇELERİ

Bölgenin geleceği için Kerkük, Şengal (Sincar) ve Kobani'de (Ayn el Arap) IŞİD'e karşı verilen mücadele ile elde edilen kazanımların başta Kürt halkı olmak üzere halkların umudu olduğunu kaydeden Çiftyürek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün yaşadığımız bu süreçte başta Ulusal Birlik çerçevesinde bahsedilen hak ve özgürlüklere destek veren tüm kesimlerin ortak tutumları, inkarcı sistemin sarsılmasında belirleyici olacaktır. Ayrıca, ittifakın diğer bir gerekçesi ise yüzde 10 barajına rağmen HDP'nin seçimlere parti olarak girme kararı almış olmasıdır. İttifakın amacı savaş konseptini devre dışı bırakacak olan sivil harekete daha fazla destek sunmaktır. Biz, gerçekleşecek olan seçimlere HDP ile birlikte katılmaktayız.”

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler