HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Mahkeme heyeti, Milletvekili Botan, eski milletvekili Özyaşar ve 2 sendika üyesine ’örgüt üyesi olmak’ suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verirken, 2 kişi de beraat etti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Van'da 2011 yılında KCK operasyonunda gözaltına alınan, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP eski Milletvekili Selami Özyaşar ile 4 sendika yöneticisi hakkında görülen davada karar verildi. Mahkeme heyeti, Milletvekili Botan, eski milletvekili Özyaşar ve 2 sendika üyesine ’örgüt üyesi olmak’ suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verirken, 2 kişi de beraat etti.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 7 Haziran seçimlerinde miletvekili seçilen ancak 1 Kasım seçimlerinde listeye giremeyen HDP Van eski milletvekili Selami Özyaşar, Eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, Hakan Yaman, Sinan Gündüz ve Müzahit Karakuş’u gözaltına alıdı.

Sanıklar, 25 Haziran 2011’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklar hakkında Van 2. Ağır CezaMahkemesi’nde görülen dava 17 Kasım’da sonuçlandı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP’li Botan, Özyaşar, ve Eğitim- Sen üyesi Yaviç ve Yaman hakkında ’örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verirken, yine Eğitim-Sen üyeleri olan Müzahit Karakuş ve Sinan Gündüz ise beraat etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler