HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP ve DBP'li kadınlardan Ağrı Valisi'ne tepki

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı Valisi Musa Işın'ın "Bir ilimizde 40'a yakın kız dağa kaçırılıp iğfal edildi" açıklamasınateapki gösterdi.

HDP ve DBP'li kadınlardan Ağrı Valisi'ne tepki

Taşdemir, "Ağrı halkını koruyormuş, kolluyormuş gibi kimse bize onurdan namustan söz etmesin. Kimsenin haddine değil ve hele hele valinin hiç haddine değil" dedi.

Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Teşdemir ve Ağrı Belediye Eş Başkanı DBP'li Mukaddes Kubilay’ın da aralarında bulunduğu HDP ve DBP kadın grupları tarafından, HDP il Başkanlığında Vali Musa Işın'ın geçen cumartesi günü yaptığı ve büyük yankı bulan açıklaması eleştirildi. Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, çatışmaların yoğun olduğu bu günlerde 90'lı yıllardaki devletin mantığını gördüklerini ileri sürdü. Taşdemir, şunları söyledi:

"Bizler biliyoruz ki Ağrı halkı, Türkiye halkları, Kürt halkı ve Kürdistan halkı onurludur. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde 7'den 70'e kadınıyla, genciyle birlikte barış ve özgürlük mücadelesini onurluca vermektedir. Bize onurdan söz edecek olanlar, Ekin Van adında bir HPG gerillasını çırılçıplak soyup fotoğraflarını basına lanse eden ve teşhir eden zihniyete, onur hesabı sorsunlar. Ağrı halkını koruyormuş, kolluyormuş gibi kimse bize onurdan namustan söz etmesin, kimsenin haddine değil ve hele hele valinin hiç haddine değil. Bu zihniyete karşı Ağrılı kadınlar, Türkiyeli kadınlar ve Kürdistan kadınları olarak biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu erkek, eril akıl değişine kadar mücadelemize devam edeceğiz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler