HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'den Fethiye'de 'yerel seçimler ertelensin' başvurusu

HDP, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Fethiye'de seçimlerin ertelenmesini istedi.

HDP'den Fethiye'de 'yerel seçimler ertelensin' başvurusu

FETHİYE (Muğla), (DHA) - Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 9 Mart'ta ilçe binası saldırıya uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fethiye İlçe Örgütü, can güvenlikleri olmadığı için siyasi propaganda yapamadıkları gerekçesiyle 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ilçede ertelenmesi için Fethiye İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

İlçe Örgütü adına açıklama yapan HDP Fethiye İlçe Başkanı Zekeriya Çaylı, Fethiye'de belediye başkanlığı için aday gösterdikleri Hasan Kal ve partililerin can güvenliği olmadığı için ilçede seçim propagandası yapamadıklarını söyledi. Yazılı dilekçeyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını ve seçimlerin ertelenmesini istediklerini açıklayan Çaylı, şunları kaydetti:

"Fethiye'de seçim çalışmalarına 2 Ocak'tan itibaren başladık. Saldırıların yaşandığı 9 Mart'a kadar bir sorun yaşamadık. Mahalle ve kahve çalışmalarımızı yapıp broşürlerimizi dağıtıyorduk. Ancak 6 Mart'tan itibaren sosyal medya üzerinden başlayan örgütlenmenin önüne geçilemedi ve ilçe binamız saldırıya uğradı. Belediye başkan adayımız ve bazı partililer Fethiye'den çıkmak zorunda kaldı. Bu tarihten itibaren can güvenlikleri olmadığı için Fethiye'de partimiz seçim propagandası yapamadı. Bu nedenle güvenli bir seçim ortamı sağlanana kadar Fethiye'de seçimlerin ertelenmesini talep ediyoruz."

Fethiye'de HDP'lilere yönelik saldırılan devam ettiğine işaret eden Çaylı, "En son dün gece Patlangıç Mahallesi'ndeki yüksekokula girilerek, partili bir üniversite öğrencimiz saldırıya uğradı ve burnu kırıldı. Bunu yapanlar ise gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldı. Ayrıca aynı gece kapalı haldeki partimizin kapısı kırılarak içeri girilmiş ve sağlam kalan birkaç eşya da tahrip edilmiş" dedi.

Bu şartlar altında Fethiye'de adil bir seçim yapılamayacağını belirten Zekeriya Çaylı, Fethiye İlçe Seçim Kurulu'nun bu durumu göz önünde bulunmasını talep etti.

HDP Fethiye İlçe Örgütü'nün İlçe Seçim Komisyonu'na verdiği dilekçede ayrıca, 'Fethiye Belediye Başkanı ve adayı Demokrat Partili Behçet Saatcı'nın seçimlerin üzerine gölge düşmesine sebebiyet verdiği gerekçesiyle yasalar çerçevesinde adaylığının düşürülmesi' talebi de yer aldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler