HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'den Köşk için CHP'li Türmen'e teklif

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP - MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından HDP- BDP cehpesinde, “HDP’nin destekleyeceği olası cumhurbaşkanı adayı” arayışları yeniden başladı.

HDP'den Köşk için CHP'li Türmen'e teklif

İhsanoğlu’nun adaylığına tepki gösteren CHP milletvekilleri ile CHP’nin sol/sosyal demokrat tabanının da desteğini alabilecek bir aday arayışını gündeme alan HDP-BDP kurmayları, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’e de “Adayımız ol” teklifi götürdü.

Kendisine cumhurbaşkanı adaylığı teklifinin geldiğini doğrulayan Türmen, "Cumhurbaşkanı adayı olarak düşünülen isimlerden biri olmaktan onur duydum" diye konuştu.

Türmen, siyasete CHP’de başladığını belirterek, "Sosyal demokrasi çabalarını sağlamlaştırmak yolundaki çabalarıma CHP'de devam edeceğim" dedi ve teklifi reddettiğini açıkladı.

Demirtaş da güçlü aday

Türmen’in olumsuz yanıtı üzerine Selahattin Demirtaş’ın ismi öne çıkıyor. BDP Eşgenel Başkanlığı’ndan bugün istifa ederek HDP Eşgenel Başkanlığı’na, ESP Genel Başkanlığı’ndan istifa edecek Figen Yüksekdağ ile birlikte aday olacak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin “Olabilir” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. “Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel çizgi yarışacak. Birincisi, bizim göstereceğimiz, destekleyeceğimiz.. Diğeri de AKP ’nin adayı ve CHP, MHP’nin çatı adayı etrafında oluşacak olan çizgi” diyen Demirtaş’ın olası adaylığının HDP’nin “Türkiye Partisi” projesine de büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. HDP’nin ismini tartışmaya açtığı üçüncü isim ise İnsan Hakları Savunucusu- Avukat Eşber Yağmurdereli. Ömrünün yaklaşık 17 yılı cezaevinde geçen Yağmurdereli, bir dönem SHP’de siyaset yapmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler