HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'den Şanlıurfa’da 147 sandığa itiraz

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, parti yöneticileri ile birlikte 1 Kasım seçiminde 147 sandıkta blok oy kullanıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

HDP'den Şanlıurfa’da 147 sandığa itiraz

ŞANLIURFA, (DHA)- Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti’nin 9, HDP’nin 3 milletvekili çıkardığı Şanlıurfa’da HDP yöneticileri, kırsal mahallelerdeki 147 sandıkta blok oy kullanıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Leyla Güven ve İbrahim Ayhan ile birlikte itiraz başvurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Sevda Özbingöl, 147 sandıkta yaklaşık 30 bin seçmenin oyunun blok şekilde kullanıldığını ileri sürerek, şöyle dedi:

"1 Kasım seçimlerinden önce de seçimlerde karşılaşabileceğimiz usulsüzlüklerle ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Bu tespitlerimizde haksız olmadığımızı bu seçimlerde yine gördük. Bu sandıklarda halkımız iradesine müdahale edilmiş olduğunu tespit ettik. Şu an 2 milletvekilimiz elimizden alındı. Sandık tutanaklarının doğru kaydedilmemesi, blok oylarının kullanılması, mükerrer oyların kullanılması, sandık kurulu başkanları aracılığıyla bir takım usulsüzlüklere şahit olduk. Bu tespitlerimizi tutanaklarımızla birlikte itirazımızı ve suç duyurumuzu yaptık. Şu anda 147 sandıkta toplam 30 bin oy civarında blok oy kullanıldığını tutanaklarımızla tespit ettik. 2 bin 300 oyla kaybettiğimiz dördüncü milletvekilliğini itirazlarımız kabul edilirse geri alabiliriz."

HDP milletvekili Osman Baydemir ise, seçimin zorbalık, hukuksuzluk, hileli, tehdit ve şantajın gölgesinde yapıldığını öne sürerek şöyle dedi:

"Bugün itiraz etmiş olduğumuz bütün sandıklar, büyük bir hukuksuzluğun tescili niteliğindedir. Eğer ki itirazlarımıza yargı işler ve sonuç alıcı olursa Şanlıurfa’nın geleceğinin aydınlık müjdesini verecektir. Çünkü zorbalığın, adaletten geri döneceğinin ispatı olmuş olacak bu itirazlarımız. Sandıklar bir nevi baskı altında tutularak, blok oy kullanımı gerçekleştirildi. Biz bu itirazlarımızın sonucunu alana kadar adliyeyi ve seçim kurularını terk etmeyeceğiz. Bu düzetilinceye kadar mücadelemizi devam edeceğiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler