HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'den yürüyüşe destek

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP'nin adalet yürüyüşü ile ilgili "Adalet yürüyüşü demokrasi yürüyüşünün bir parçasıdır, barış, özgürlük, eşitlik arayışının bir parçasıdır. Bu yürüyüşü destekliyoruz. Daha da ileri taşınması için üstümüze düşen sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay partisinin Bursa teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı.

HDP'den yürüyüşe destek

Burada gazetecilere açıklama yapan Kemalbay, partisinin eş genel başkanlarıyla birlikte 11 milletvekilinin tutuklu bulunduğunu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte tutuklu milletvekili sayısının 12'ye çıktığını söyledi.

Milletvekillerinin tutuklu yargılanmasının Anayasa Mahkemesi'nin içtihat kararlarına göre hukuki olmadığını ifade eden Serpil Kemalbay "Anayasa Mahkemesi karar vermesi lazım. Olumlu ya da olumsuz bir karar çıkarması lazım. Ama yargı bağımsız olmadığı için, aslında yargı saraydan yönetildiği için, ne yazıkki anayasa mahkemesi de, yargı sistemi de felç olmuş durumda, çalışmıyor. Uzun süredir bir karar çıkmıyor. Tabiki bu büyük bir huhuksuzluk ve adaletsizlik. Adalet toplumun her alanında, şu anda önemli bir yokluk. Adalet yokluğu, özgürlük yokluğu, demokrasi yokluğu, eşitlik yokluğu uzun bir süredir çok can alıcı bir sorun olarak yaşanıyor. Bu açıdan da CHP'nin gerçekleştirdiği bu adalet yürüyüşünü çok anlamlı buluyoruz. Toplumdaki bu adalet anlayışına CHP'den ve sayın Kılıçdaroğlu'ndan önemli bir cevap oldu" dedi.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNÜN BİR PARÇASIDIR'

Türkiye halklarının demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay sözlerini sözlerini şöyle noktaladı:

"Artık demokratik ve normal bir yaşam sürdürmeye herkes özlem duyuyor. Bu özlemi gerçekleştirmek için bütün demokrasi güçleriyle beraber HDP'ye de, CHP'ye de, demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, barış derdi olan başka partilere de ve toplumun bütün kesimine de büyük sorumluluk düşüyor. Bizler bu açıdan, bu mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz kendimizi. Bu mücadeleyi daha ileri taşımamız, daha güçlendirmemiz, dayanışmayı daha da arttırmamız lazım. Dolayısıyla adalet yürüyüşü demokrasi yürüyüşünün bir parçasıdır, barış, özgürlük, eşitlik arayışının bir parçasıdır. Bu yürüyüşü destekliyoruz. Daha da ileri taşınması için üstümüze düşen sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler