HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Altan Tan'ın 'Ensar Vakfı' açıklaması Merkez Yürütme Kurulu'nda

Tan’ın, Ensar Vakfı'na ait evde yaşanan istismarla ilgili söylediği “Bale kursunda seks skandalı oldu diye tüm balerinleri suçlamak yanlış” sözleri Merkez Yürütme Kurulu’nda gündeme geliyor

HDP'li Altan Tan'ın 'Ensar Vakfı' açıklaması Merkez Yürütme Kurulu'nda

Milletvekili Altan Tan'ın Ensar Vakfı'na ait yaşandığı belirtilen çocuk tecavüzüne ilişkin “Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP’li belediyede buna benzer birşey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak, MHP’yi,CHP’yi suçlamak yanlış" sözleri HDP'nin gündemindeki en önemli konulardan biri haline geldi.

El Cezire'nin haberine göre, sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler partinin yönetim organı Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) taşındı. “Erkek kavgasına, erkek olarak kayıtsız (!) kalamayan Altan Tan’ın söylediklerini kabul etmiyoruz. Konu; seks, cinsellik değil, çocuk istismarı” sözleriyle gösterilen tepki MYK toplantısında da yinekadın üyeler tarafından gündeme getirilecek. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, konunun bugün yapılacak MYK toplantısında ele alınacağını söyledi. Ancak konuyla ilgili henüz Altan Tan’a parti kanallarından ulaşan bir bilgi yok. Altan Tan ile temas kuran bir partili de olmadı ve “Tan, tepkileri basın üzerinden takip ediyor.”

Tan hakkında bir işlem yapılması talebi gündeme gelirse bu MYK sonrasında yapılacak açıklamayla belli olacak.

PARTİYLE İLK TERS DÜŞMESİ DEĞİL

Bu, Altan Tan’ın partisiyle ilk ters düşmesi ya da ilk görüş ayrılığı değil. Altan Tan daha önce de partisine yönelik eleştirileri nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti. Partisini kamuoyu önünde ilk defa HDP projesinin gündeme geldiği dönemde eleştiren Tan, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından 14 Nisan 2014’te Al Jazeera’ye verdiği röportajda, “HDP Türkiye’deki marjinal solun partisi haline geldi. Zaten Türkiye’de bunların ciddi bir oy tabanı, halk tabiriyle müşterisi yoktu. HDP’ye yine BDP seçmeni oy verdi, aldığı oyun yüzde 99’u Kürt seçmenin. Tüm muhalefeti kucaklama iddiasında olan HDP, kuruluşundan itibaren Türkiye’deki marjinal solun örgütlenmeye çalıştığı, üzerine Kürtlerin ilave edilmek istendiği bir organizasyon şekliyle ortaya çıktı. BDP artı HDP yüzde 6,5 oy almış, bu ne özerkliğe yeter ne deKürdistan’ın statüsünün daha da belirginleştirilmesine” ifadelerini kullanmıştı.

Tan’ın parti içinde tepki gördüğü bir diğer açıklama ise PKK’nın hendeklerle çatışmaları şehirlere taşımasının ardından örgüte gösterdiği tepki oldu. Tan, “Yakarak, yıkarak, halkın yarısını perişan ederek elde edeceğiniz sonuç barış değil. Pirus zaferi, o da zafer değildir. Burada hem PKK’ye hem devlete sözümüz var” demişti.

Tan, son olarak kongre sonrasında parti yönetimi dışında kaldıktan sonra Kürtlerin haklarını elde etmek için savaşmayı ve silahlı mücadeleyi istemediğini belirtmiş, seçmen kitlesi temel olarak muhafazakâr Kürtlerden oluştuğu halde partide Türksolunun yüzde 80-90 oranında temsil edildiğini söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler