HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Aydoğan: Baraj nasıl yıkılır filmini çekip Akdoğan'a göndereceğiz

Diyarbakır'da HDP'den milletvekili seçilen Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel ve Feleknas Uca, 5 Haziran'daki HDP mitingine yapılan bombalı saldırılarda yaralananları hastanede ziyaret etti.

HDP'li Aydoğan: Baraj nasıl yıkılır filmini çekip Akdoğan'a göndereceğiz

Alçıdaki ayağına rağmen seçim günü gidip oy kullandığını söyleyen bir yaralının sözleri üzerine HDP'li Aydoğan, "Biz Yalçın Akdoğan'a bir film yapıp hediye edeceğiz. 'Yüzde 10 barajı nasıl aşılır' diye" dedi.

HDP'den Diyarbakır milletvekili seçilen Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel ve Feleknas Uca, geçen cuma günü HDP mitingine yapılan, 3 kişinin öldüğü saldırılarda yaralanları tedavi gördükleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. 1'i ağır 27 yaralının tedavi gördüğü hastaneye giden milletvekillerine hastane yetkilileri eşlik etti. HDP'liler önce, patlamanın etkisiyle iki ayağı diz üzerinden kesilen Ortadoğu Sinema Akademisi çalışanı 28 yaşındaki Lisa Çalan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun diliğinde bulundu ve doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra aynı serviste kalan diğer yaralıları ziyaret eden milletvekillerine yaralılar, "Barajı geçtik, bu bize yeter" dedi.

Daha sonra ortopedi servisine çıkan milletvekilleri, buradaki yaralıları da ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Patlamada ayağından yaralanan ve ayağı alçıya alınan 59 yaşındaki Sabahattin Bekçi, seçim günü bu halde gidip oyunu kullandığını ifade ederek, "Biz barajı geçtik daha nasıl iyi olmayayım. Benim her iki bacağım olmasaydı da yine gidip oy kullanacaktım. Babalarımızı dedelerimizi kandırdılar ama bizi kandıramazlar. Ona başkanlığını vermeyeceğimizi söyledik. Barajı patlatacağımızı söyledik" dedi.

Bu sözler üzerine Nursel Aydoğan, "Biz Yalçın Akdoğan'a bir film yapıp hediye edeceğiz. 'Yüzde 10 barajı nasıl aşılır' diye. Hastanede sizin bu ayaklarla nasıl oy kullandığınızı filmin sahnelerine alacağız. Baraj nasıl yıkılır filmini yapacağız" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler