HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Ayhan Bilgen: Kararımızın arkasındayız ancak...

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, kurulacak bir seçim hükümetine katılma kararlarının arkasında olduklarını ancak bu hükümetin bakanlarının seçiminde siyasi nezaket gösterilmesini beklediklerini kaydetti.

HDP'li Ayhan Bilgen: Kararımızın arkasındayız ancak...

CHP Sözcüsü Haluk Koç bugün düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin kısa süreli bir seçim hükümetinde yer almasının söz konusu olmadığını söyledi.

Koç'un bu açıklamalarının ardından Reuters'a konuşan Bilgen, kendilerinin seçim hükümetine katılma kararlarının arkasında olduklarını belirterek, "Ancak bakanların seçiminde siyasi nezaketten uzak bir tutuma da fırsat vermeyiz" diye konuştu.

CHP ve MHP ile koalisyon kurma konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine AK Partigenel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 Temmuz'da aldığı hükümet kurma görevini dün akşam Erdoğan'a iade etmişti. Anayasaya göre, hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre bu Pazar günü akşam sona erecek.

Bu sürenin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim çağrısında bulunarak, içinde Meclis'teki parti gruplarından üyelerin de bulunacağı bir seçim hükümeti kurulması için Davutoğlu'nu ataması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler