HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş gözaltına alındı

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen yeniden yakalama kararının ardından gözaltına alındı.

HDP’li Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtiraz üzerine Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen “Silahlı terör örgütüne üye olma” soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti. Bunun üzerine Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verildi.

KARS MİLLETVEKİLİ AYHAN BİLGEN GÖZALTINA ALINDI

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘6-8 Ekim Kobani Olayları’na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü gözaltına alınarak, adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in, yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Bilgen’i Diyarbakır’da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Bilgen’in Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi.

Akşam saatlerinde gelen bir haberle Meral Danış Beştaş'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

HDP'li Meral Danış Beştaş, Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'kelepçe' ile protesto etmişti.

HDP'li Botan serbest bırakıldı,

Öte yandan Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle, gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, serbest bırakıldı.

Ankara'dan Van'a gelmesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince havalimanında gözaltına alınan Botan, adliyeye götürüldü.

"Terör örgütü propagandası yapmak", "Suç işlemeye alenen tahrik" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 11 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle hakkında dava açılan Botan, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesinin alınmasının ardından, serbest bırakıldı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler