HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Ayhan: Telabyad'da tehdit ortadan kalkmıştır

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan "YPG’nin eline geçen Telabyad'da tehdit ortadan kalkmıştır" dedi.

HDP'li Ayhan: Telabyad'da tehdit ortadan kalkmıştır

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, kontrolü IŞİD'den YPG ile ÖSO güçlerine geçen Akçakale İlçesi'ne komşu Telabyad ile ilgili kimsenin kaygı duymaması gerektiğini belirterek, "Başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’yi tehdit eden bir pozisyondu. Bundan sonra YPG’nin eline geçen Telabyad'da tehdit ortadan kalkmıştır" dedi.

Şanlıurfa'da HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan, Şanlıurfa Adliyesi'nde mazbatalarını aldı. Aynı dakikalarda adliyede bulunan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün tokalaşıp başarı dileklerinde bulunduğu milletvekillerinden İbrahim Ayhan, IŞİD’in kontrolünden YPG ile ÖSO'nun kontrolüne geçen Türkiye sınırındaki Teleabyad ile ilgili kaygı duyulmamasını ifade etti. Ayhan, şunları söyledi:

"Akçakale’nin karşısında bulunan Telabyad’a uzun süren bir çatışma dönemi yaşanmıştı. Son iki gün içerisinde de IŞİD’in elinde olan Telabyad, YPG, YPJ ve Burkan El Fırat güçleri tarafından ele geçirildi. Bu oldukça rahatlatıcı bir durumdur. Oldukça sevindirici bir durumdur. IŞİD tüm Ortadoğu halklarını ve dünyayı nasıl tehdit ettiği biliniyor. Türkiye’yle sınır komşusu niteliğinde olan bir terör, bir vahşet örgütünün elinden Telabyad’ın alınmış olması başta Şanlıurfa olmak üzere Ortadoğu’da iyi bir sonuç oldu. Türkiye açısından da çok rahatlatıcı olmuştur. Hiç kimsenin kaygı duymasına gerek yok. IŞİD Akçakale Sınır Kapısını sürekli bu kanlı faaliyetleri için kullanıyorlardı. Başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’yi tehdit eden bir pozisyondu. Bundan sonra YPG’nin eline geçen Telabyad'da tehdit ortadan kalkmıştır."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler