HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Baluken: Leyla Hanım’ın ettiği yeminin kabul edilmesi gerekir

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın ettiği yeminin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

ANKARA (ANKA)- Baluken "Kendi bireysel inisiyatifidir. Hangi tavrı alırsa alsın biz parti olarak kendi bireysel kararına saygı duyarız, demokratik hakkıdır" dedi.

-HDP'Lİ VEKİLLER AÇLIK GREVİNDE-

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Nusaybin'in "ağır bir kuşatma, abluka altında" olduğunu iddia ederek şöyle dedi:

"Bugün itibarıyla da HDP'nin Mardin milletvekilleri Nusaybin'de yaşanan bu ağır vahşet tablosuna bütün Türkiye kamuoyunun dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için direnişte bulunan halkın yanında kendi bedenlerini açlık grevine yatırıyorlar. 4 milletvekilimiz bugün Mardin'de burada yaşanan katliam girişimlerine karşı açlık grevine başladılar."

"İki vekil zaten yapıyordu, Mithat Sancar ve Erol Dora da mı katılacak?" sorusuna Baluken, "Evet, Mithat Sancar ve Erol Dora'da Mardin'e ulaştılar, onlar da arkadaşlarımızın yanına geçip açlık grevine katılacaklar" dedi.

-"KENDİ BİREYSEL İNİSİYATİFİDİR"-

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemininin geçersiz olmasına ilişkin soruya Baluken, şu yanıtı verdi:

"550 milletvekilinin neredeyse büyük bir çoğunluğunun kendi içine sindirerek okumadığı ırkçı, ayırımcı, ötekileştirici bir metin üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar. Leyla Hanım ortaya koyduğu bireysel inisiyatifiyle bu ırkçı, ayrımcı metinle Türkiye'nin bir kez daha yüzleşmesini bu mevcut durumu bir kez daha tartışılmasını sağlamıştır. Burada meseleyi bu kadar büyütecek bir şey olmadığı kanaatindeyiz. Yeni anayasa döneminde bu metinin bir an önce kaldırılması gerektiğini 550 milletvekiline sorarsanız ezici bir çoğunlukla hepsinin ağzından duyacağınız geri dönüşlerle duyarsınız. Leyla Hanım'ın ettiği yeminin kabul edilmesi gerekir. Kendi bireysel inisiyatifidir. Hangi tavrı alırsa alsın biz parti alarak kendi bireysel kararına saygı duyarız, demokratik hakkıdır."

-"SPEKÜLASYONDAN İBARETTİR"-

"Selahattin Demirtaş'ın genel başkan olmayacağına dair iddialar var, ne diyorsunuz?" sorusuna Baluken, "17 Ocak'ta bir kongre kararı alındı. Bu kongreyle ilgili şu ana kadar kamuoyunda tartışılan konular, yapılan bütün haberler sadece spekülasyondan ibarettir. Biz şu anda kongre komisyonu görevlendirdik" yanıtını verdi.

"İmralı'ya gidiş talebinize Adalet Bakanlığından bir yanıt geldi mi?" sorusuna da Baluken, "Reddediyorlar, hayır diyorlar, tecrit devam ediyor" yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler