HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Baluken ve Buldan'dan '400 milletvekili' tepkisi

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, yaptıkları yazılı açıklama ile gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirilerek, "'400 milletvekili olsaydı, bunlar yaşanmazdı' sözüyle, adeta tüm yaşananların sorumluluğu 7 Haziran'da AKP'ye oy vermeyenlere yüklenmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları eleştiren Baluken ve Buldan şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye bugün yoğun ve kanlı bir şiddet sarmalının etkisi altındadır. Her gün Türkiye'nin dört bir yanındaki ocaklara ateş düşmektedir. Sivil, çocuk, kadın, genç, gerilla, asker, polis; adeta AKP'nin tek başına iktidar olmamasının bedelini ödemektedir. '400 milletvekili olsaydı, bunlar yaşanmazdı' sözüyle adeta, tüm yaşananların sorumluluğu 7 Haziran'da AKP'ye oy vermeyenlere yüklenmiştir. Tüm yaşananlar ve bugün barış masasının kimler tarafından ve ne amaçla devrildiği ortadayken; dahası partimiz HDP'nin akan kanın durması için gösterdiği çabalar ve yaptığı çağrılar ortadayken, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere AKP yetkilileri ve AKP güdümündeki medya partimize karşı topyekun bir saldırı başlatmıştır."

CİZRE'DEKİ OLAYLAR

Cizre'de yaşanan gelişmelere de dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Dört gündür sokağa çıkma yasağının hüküm sürdüğü Cizre'ye gidip olanları yerinde tespit etmeyi amaçlayan milletvekillerinden oluşan heyetimiz ilçeye alınmadığı gibi, milletvekillerimiz fiili ve sözlü şiddete maruz kalmıştır. İlçeye girdiklerinde ise, kesin nişancılar tarafından hedef alınmışlardır. Halkın seçilmiş vekillerine dönük bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Halkımız ile vekillerine dönük şiddetin faillerinin bir an önce görevden alınması ve yargılanması gerekmektedir."

KARS MİLLETVEKİLİ ŞAFAK ÖZANLI

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın HDP'ye yönelik açıklamalarının; saldırıların bir parçası olduğu savunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanı ve Başbakanın partimize yönelik açıklamalarını bir işaret fişeği kabul eden havuz medyası da, bu saldırıların ayrılmaz bir parçasıdır. Bugün basında Kars milletvekilimiz Sayın Şafak Özanlı ile ilgili çıkan haberler tamamen yalanlar üzerine kurgulanmıştır. Gözaltına alınmamasına rağmen, dahası gözaltına alınanların hepsi savcılık tarafından serbest bırakılmasına rağmen, milletvekilimiz ile ilgili olarak 8 kişi ile birlikte gözaltına alındığı haberi yapılmıştır. Ne milletvekilimiz gözaltına alınmıştır ne de gözaltına alınanlar iddia edildiği gibi her hangi bir yasa dışı faaliyetin içindedir"

'HDP SAVAŞIN DEĞİL, BARIŞIN YANINDADIR'

HDP'nin savaşın değil barışın yanında yer aldığı vurgulanan açıklamada, bazı medya organlarının partilerinin sürekli hedef gösterdiği kaydedilerek şöyle devam edildi:

"İktidar uğruna gerçeği böyle ters yüz eden bir basın anlayışını kınadığımızı ve bedeli ne olursa olsun basın ve yayın organlarını basın etiği çerçevesinde yayın yapmaya, gerçeğin ve hakikatin yanında olmaya çağırdığımızı belirtmek istiyoruz. Tüm saldırılara, tüm engellemelere rağmen HDP'nin barış, özgürlük ve kardeşlik yürüyüşü kararlıkla sürecektir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler