HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Baluken’den şok uçak iddiası

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, düşürülen Rus uçağına ilişkin, çarpıcı bir açıklama yaptı.

HDP’li Baluken’den şok uçak iddiası

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, düşürülen Rus uçağına ilişkin, "Belli ki burada sınırı aşıp aşmama değil, kendi emrindeki çetelere operasyon yapan Rusya'ya karşı çok tehlikeli bir misilleme durumu söz konusu. Belli ki Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden kararlaştırılmış, planlanmış, dün sadece hayata geçirilmiş" iddiasında bulundu.

"SAVAŞ HÜKÜMETİ PROGRAMIYLA ÇALIŞIYOR"

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yeni kabineye dikkat çekerek şöyle dedi:

"Yeni hükümet henüz kurulmadan dün itibarıyla hem içeride hem de dışarıda bu yeni kabinenin programı sahaya sürülmüş oldu, içeride savaş bölgede savaş programı Meclis Genel Kurulu'nda henüz okunmadan dün itibarıyla sahaya sürülmüş durumda.

AKP Hükümeti uzun bir süredir kesintisiz bir şekilde savaş hükümeti programıyla çalışıyor."

"DÜŞÜRÜLMESİ ÖNCEDEN KARARLAŞTIRILMIŞ, PLANLANMIŞ"

Düşürülen Rus uçağına işaret eden Baluken, şu iddiada bulundu:

"Dün itibarıyla ortaya çıkan durum da AKP'nin yanlış politikalarının gelmiş olduğu aşamayı gösteriyor. Dün Rus savaş uçağının düşürülmüş olması tam anlamıyla Türkiye halklarını ve bölge halklarını bir bölgesel savaşın içerisine çekme gayretidir.

Belli ki burada sınırı aşıp aşmama değil, kendi emrindeki çetelere operasyon yapan Rusya'ya karşı çok tehlikeli bir misilleme durumu söz konusu.

AKP Meclis'i by pass etmeye devam ediyor. Belli ki Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden kararlaştırılmış, planlanmış, dün sadece hayata geçirilmiş. Planlı bir politikanın dün sahaya sürülen bir sahnesiyle karşı karşıyayız ama Meclis'in haberi yok. Niye Meclis'e bilgi verilmiyor."

AK Parti'den konuya ilişkin Meclis'e bilgi sunmasını isteyen Baluken, Meclis'i Suriye krizini, Rusya ile yaşanan krizi görüşmek üzere genel görüşmeye çağırdıklarını da söyledi.

"HEPİMİZE MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a suikast iddiasının hatırlatılması üzerine Baluken, "Onun kurşun izi olmadığını söyleyenler aynı zamanda bize ne olduğunu da bilmediklerini söylüyorlar. Bu kadar ciddiyetten uzak bir yaklaşım var. Tam bir skandaldır. Net bir suikast girişimidir, devletin elinde bu bilgiler olmasına rağmen herhangi önleyici bir tedbir almamıştır. Ortaya çıktıktan sonra da bunu örtbas etmenin telaşına düşmüştür. Hepimize mesaj verilmek isteniyor" dedi.

LEYLA ZANA BUGÜN YEMİN ETMEYECEK

"Bugün Leyla Zana yemin edecek mi?" sorusuna da Baluken, "Hayır, bugün yemin etmeyecek, öyle bir şey yok" diyerek şöyle devam etti:

"Bugün geleceğine dair herhangi bir şey paylaşmadı bizle. Biz de kendisiyle konuştuk. Şu anda süreci takip ettiğini söyledi. Leyla Hanım'ın kendi bireysel inisiyatifiyle alacağı karar ne olursa olsun biz destekleriz." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler