HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Baluken'den soru önergeleri

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır'daki orman yangınlarıyla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını ve Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde yapılan aramaların gerekçesini sordu.

Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Diyarbakır'ın Lice, Kocaköy ve Hani ilçelerindeki yangın nedeniyle birçok köyün boşaltıldığını belirtti.

Yangına gerekli müdahalenin yapılmadığını bu nedenle de hasarın arttığını savunan Baluken, "Söz konusu yangının çıkışına askerlerin sebep olduğu ve helikopterden atılan bir cismin orman yangınlarını başlattığı ifade edilmektedir" iddiasında bulundu. Baluken, bu konuda soruşturma başlatılıp başlatılmadığının yanıtlanmasını istedi.

Baluken, Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanıtlaması istemiyle sunduğu başka soru önergesinde ise Eğitim-Sen'e cumartesi günü "Hukuksuz bir polis baskınının" gerçekleştirildiğini savundu.

İdris Baluken, önergesinde İpek'e şu soruları yöneltti:

"Ceza Muhakemeleri Kanunu ve ilgili mevzuatta, arama işlemine başlanmadan önce polislerin kimlikleriyle beraber arama iznini de ibraz etme mecburiyetinin getirilmiş olmasına rağmen Eğitim-Sen Genel Merkezinde sivil polislerce, kimlik gösterilmeksizin ve arama iznine dair belge ibraz edilmeksizin arama yapılmaya başlanmasının gerekçesi nedir? Bu hukuksuz işlemi gerçekleştiren memurlarla ilgili herhangi bir inceleme, soruşturma ve sair işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa neden? Eğitim-Sen Genel Merkezinin araması esnasında sendika avukatlarının çalışma alanları olan odanın kapısında 'Hukuk Bürosu' yazmasına rağmen mahkeme kararı olmaksızın yalnızca savcının emriyle ve savcının gıyabında baro temsilcisinin ve ilgili avukatların da içeri girmeleri engellenerek aranmasının gerekçesi nedir? Bu hukuksuz işlemi gerçekleştiren memurlarla ilgili herhangi bir inceleme, soruşturma ve sair işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa neden? Bu operasyon barış, demokrasi ve emek mücadelesinde önemli bir merkez olan Eğitim-Sen'in AKP'nin başlatmış olduğu yeni savaş konsepti çerçevesinde kriminalize edilmesine ve hedef haline getirilmesine hizmet etmekte midir?"

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler