HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Besi: Hakkari'nin taşınması AKP'nin suni gündemidir

HDP Hakkari İl Başkanı Metin Besi, hükümetin Hakkari'yi Yüksekova İlçesi'ne taşıması açıklamalarının suni gündem oluşturma çabası olduğunu söyledi.

HDP'li Besi: Hakkari'nin taşınması AKP'nin suni gündemidir

HDP il binasında DBP'li yöneticilerle basın toplantısı yapan Metin Besi, Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması konusunu değerlendirdi. AK Parti'nin bunu bir suni gündem oluşturmak için ortaya attığını savunan Besi şöyle konuştu:

"Hakkari'de oy potansiyeli oldukça düşük olan AKP hükümeti, suni gündemlerle bunu farklılaştırmaya çalışıyor. Halkımızın ve biz siyasi partilerin gündeminde il, ilçe tartışması kesinlikle söz konusu değil. Bizim gündemimiz Sur, Cizre ve Silopi'de yaşanan katliamlardır. Sokak ortasında bir hafta süreyle bekletilen Taybet anadır. Henüz gün yüzü görmemiş, anne karnında katledilen bebeklerdir. Dolayısıyla AKP bizim bu gündemimizi bilmesine rağmen buna müdahale etmek istemiştir. AKP bunlar üzerine, bu boş söylemler üzerine bir hayal kurmasın. Tüm Hakkari halkı kendi gündemini belirlemiştir. Halkımızın gündemi özyönetimdir. Dolayasıyla Gever'in (Yüksekova) il olması, Hakkari'nin ilçe olması eğer Kürdistan'da akan kan söz konusu ise, bizim açımızdan bunun hiç bir anlamı yoktur."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler