HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Buldan: Süreçte tıkanıklık var

Müzakere heyeti içerisinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, son yaşanan olaylar nedeniyle çözüm sürecinin tıkandığını ve görüşme trafiğinin durduğu söyledi.

HDP’li Buldan: Süreçte tıkanıklık var

Buldan, konuya ilişkin dün düzenlemeyi planladıkları basın toplantısını da Karaman'daki maden kazası nedeniyle ertelediklerini belirtti.

Çözüm süreci çerçevesinde gerçekleştirilen İmralı ve Kandil ziyaretleri heyetinin içerisinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, süreçle ilgili görüşme trafiğinin durduğu iddialarıyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu. İddiaların doğru olduğunu ve süreçte bir tıkanıklık yaşandığını vurgulayan Buldan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklama ile birlikte hükümetin süreçle ilgili tavrını ortaya koyduğunu ifade etti. Dün konu ile ilgili bir basın açıklaması yapmayı planladıklarına ancak Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle bunu ertelediklerini ifade eden Buldan, "Dün Karaman'da bu facia yaşanmamış olsaydı İmralı heyeti olarak bir basın açıklaması yapmayı düşüyorduk ancak gündemimiz Karaman oldu. Hepimizin şu anda öncelikli dileği oradan iyi haberlerin gelmesi ve 18 insanımızın kurtarılmasıdır” dedi.

"KANALLARIN AÇILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPACAĞIZ”

Karaman'daki gündem tükenmeden farklı bir gündem oluşturmayı düşünmediklerine işaret eden Buldan, "Karaman'daki gelişmelerin sonlanmasından sonra kendi gündemimizi belirlemeye çalışacağız. Bu nedenle de hafta başına kadar bekleyeceğiz. Belki daha sonra bir basın toplantısı yaparak, tıkalı olan kanalların açılmasına ilişkin çağrı yapacağız” diye konuştu.

"ŞU ANDA NET BİR GÖRÜŞME YOK”

Hafta içerisinde İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan ile yapmayı planladıkları görüşmenin de kanallarının tıkalı olması nedeniyle net olmadığını aktaran Buldan, "Süreçle ilgili şu anda hiçbir gelişme ve görüşme yok” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler