HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’li Buldan: Türkiye bu haliyle AB’ye giremez

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Ergene İlçesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

HDP’li Buldan: Türkiye bu haliyle AB’ye giremez

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla Türkiye’nin bu haliyle AB’ye giremeyeceğini öne sürerek, “Kürt halkı yıllardır, yüz yıllardır tarihsel ve toplumsal olarak bir sürü acılardan bir sürü mağduriyetlerden geçtiler. Ancak bu ülkeyi yönetenler karşısında hiçbir zaman boyun eğmediler, diz çökmediler, biat etmediler. Bugün de, şimdide bu ülkeyi yönetenler karşısında diz çökmeyecekler boyun etmeyecekler, biat etmeyecekler” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Ergene İlçesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Buldan milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Biz şunu altını çizmek istiyoruz. Kürt halkı yıllardır, yüz yıllardır tarihsel ve toplumsal olarak bir sürü acılardan bir sürü mağduriyetlerden geçtiler. Ancak bu ülkeyi yönetenler karşısında hiçbir zaman boyun eğmediler, diz çökmediler, biat etmediler. Bugün de, şimdide bu ülkeyi yönetenler karşısında diz çökmeyecekler boyun etmeyecekler, biat etmeyecekler. Davamız büyük bir dava onurlu bir dava ve özgürlük davası. Eşitlik, demokrasi davası. İçinde bulunduğumuz süreç çatışmalı bir süreç. Ben barış ve müzakere sürecinde yer alan birisi olarak şunu ifade etmek istiyorum; 3.5 yıllık süreç içerisinde bu ülkeye hiçbir şekilde cenazelerin gelmemesi ne bir asker, ne bir polis ve gerilla cenazesinin gelmemesinden herkes mutluluk duydu, huzur buldu ve bu sürecin sürmesini istedi. Bu ülkeyi yönetenler bir şekilde bu süreçten rahatsız oldular. Süreci bitirdiler, çatışmalı süreci başlattılar. Bu sürecin biran önce barış sürecine kardeşlik sürecine demokrasi sürecine çevrilmesi için bizler halk olarak parti olarak üzerine düşen büyük sorumluluklar var.”

“TÜRKİYE BU HALİYLE AB’YE GİREMEZ”

Türkiye’nin bu haliyle Avrupa Birliği’ne giremeyeceğini öne süren Buldan, “Türkiye elbette ki bu haliyle Avrupa Birliğine girecek bir ülke değildir. Türkiye’nin şuan gündeminde HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının olduğunu biliyoruz. Dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Bizlerin HDP’li milletvekillerinin sizlerin iradesiyle seçilen 59 milletvekilinin dokunulmazlıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Ak parti, CHP, MHP’nin oyları ile kaldırılmış bulunuyor. Bizler dokunulmazlıkları olan milletvekilleri değiliz. Her gün her yerde gazlara, tazyikli sulara güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalan milletvekilleriyiz" diye konuştu.

Partililerle bir süre sohbet eden HDP’li Buldan daha sonra ilçeden ayrıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler