HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Oluç: Şakacı Başbakan

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "HDP ile paralel yapı arasında irtibat var" açıklamasına yanıt verdi.

HDP'li Oluç: Şakacı Başbakan

Saruhan Oluç, "Şakacı" olarak nitelendirdiği Davutoğlu'na “Bizim paralelle de yamukla da işimiz yok. İlişkisi olan sizsiniz, sizin hükümetiniz, sizin partiniz" karşılığını verdi.

Antalya'da HDP'nin 1'inci sıra milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını sürdüren Oluç, partisinin Muratpaşa ilçe seçim ofisi açılışına katıldı. Oluç, burada yaptığı konuşmada, zorlu bir mücadele verdiklerini anlatırken, "Bu mücadelede tek rakibimiz yok. Aslında rakip olarak karşımıza çıkmaması, anayasal ve hukuken tarafsız olması, seçim çalışmalarına adeta kampanyanın parçası gibi katılmaması gereken bir yer var. Birinci rakibimiz orası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

Erdoğan'ın bulunduğu cumhurbaşkanlığı makamı uyarınca seçim döneminde susması ve bütün partilere eşit mesafede durması gerektiğini savunan Oluç, şöyle devam etti:

"Bütün bu imkanları kullanarak bize karşı bir seçim kampanyası sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'ye karşı seçim kampanyası sürdürüyor. Başka kimseye karşı değil" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi hedef almasının altında sadece partisinin, Ak Parti'nin güçlü bir iktidar kurmasını engelleyeceği gerçeğini görmesi olduğunu savunan Oluç, “Bunu gördükleri için de hepsi şu anda HDP'ye karşı. Bu hak mı, adalet mi, eşitlik mi? Değil."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önce katıldığı bir televizyon programında, ardından miting meydanlarında "HDP ile paralel yapı arasında irtibat var" dediğini aktaran Oluç, bu iddiaya şöyle cevap verdi:

"Ya, şakacı bir Başbakan, sürekli şakalar yapıyor. Artık ciddi mi şaka mı, konuştuğunun ne olduğu da belli değil. Siz yıllarca bu bu yapıyla birlikte hükümet oldunuz. El ele, kol kola bu memlekette 13 yıl boyunca iktidarı sürdürdünüz. Aranız bozuldu, çıkar çatışmasına girdiniz, birbirine düştünüz. Siz şimdi o kavgayı sürdürüyorsunuz. Bizim bununla alakamız ne? Siz o zaman da onlarla birlikte bize karşıydınız, şimdi de karşısınız. Bizim durumumuzda bir değişiklik yok. Bizim paralelle de, yamukla da işimiz yok. İlişkisi olan sizsiniz, sizin hükümetiniz, sizin partiniz."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler