HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Pervin Buldan'dan saldırı açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Hep birlikte bu yangına su dökmek, su serpmek boynumuzun borcudur" dedi.

Buldan, partinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, son iki günde yaşanan olayların "Türkiye'nin içinde bulunduğu kaos durumunu" göz önüne serdiğini ileri sürdü.

Bu süreçte, partilerinin tüm il ve ilçe teşkilatlarına saldırılarda bulunulduğunu, dün akşam da genel merkezde çalışan arkadaşlarının "ölümden kıl payı" kurtulduğunu öne süren Buldan, parti genel merkezi önündeki güvenlik güçlerinin olayı durdurmak yerine bunu izlediğini iddia etti.

Partilerine yönelik saldırıların, Türkiye'de HDP'ye oy veren 6 milyon insanın iradesine karşı yapıldığını savunan Buldan, "Bu ateşi bir an önce durdurmak lazım" diye konuştu.

Cizre'deki olaylara değinen Buldan, ilçede 6 gündür sokağa çıkma yasağı bulunduğunu ifade ederek, "Cizre'de insanlar evlerinden sokağa çıkamıyor. Olağanüstü halin ötesinde bir durum yaşanıyor" şeklinde konuştu.

- "Barışa, sükunete, huzura ihtiyacımız var"

Son iki gündür yaşananların herkesi derinden üzdüğünü dile getiren Buldan, "Dağlıca'da, Iğdır'da, Cizre'de, İstanbul'da, Ankara'da yakılanlar, yıkılanlar, öldürülenler, katledilenler... Bunları tasvip etmiyoruz, istediğimiz olaylar değil" diyerek, ülkenin barışa, sükunete, huzura ve demokratikleşmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yaşananlar konusunda Hükümeti eleştiren Buldan, "Hep birlikte bu yangına su dökmek, su serpmek boynumuzun borcudur. İnsan ölümlerine, katledilmelere, yakılma ve yıkılmalara bu ülkenin artık tahammülü kalmamıştır. Bir kez daha barıştan, adaletten, insan haklarından olan herkesi Halkların Demokratik Partisi ile direnmeye, barışa ve adalete güç vermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Barış hepimiz için"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da Türkiye'de 12 Eylül öncesi ve sonrasında yaşananların yeniden sahnelenmeye çalışıldığını öne sürdü. İnsanların bütün acılar içinde "Barış, barış, barış" dediklerini dile getiren Kaya, "Barış sadece HDP'lilere, Kürtlere lazım değil. Barış hepimiz için" diye konuştu.

İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu ise son iki günde yaşanan saldırılar karşısında sağduyulu davrandıklarını savunarak, "Sağduyulu davranmasaydık dün İstanbul'un her tarafı faciaya dönüşürdü. Kitlemizin önüne biz geçtik. Dolasıyla bugünkünden daha büyük bir facia yaşanmamışsa bunun da bizim çağrımızla olduğunu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- HDP İstanbul İl Başkanlığı açıklaması

HDP İstanbul İl Örgütü'nden yapılan yazılı açıklama ise 7 ve 8 Eylül'de başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde HDP teşkilatlarına ve çalışanlarına saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin can güvenliği bulunmayan partililere gaz kullanarak bizzat saldırdığı öne sürülen, Bağcılar ilçe eş başkanı, yönetici ve çalışanları da dahil toplam 63 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, "Aynı biçimde Sultanbeyli'de 10 arkadaşımızın gözaltına alınmış olması emniyetin meseleye yaklaşım biçimini de gözler önüne sermektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Büyükçekmece ilçe binasının kundaklandığı, Bağcılar, Sultanbeyli, Esenyurt, Ümraniye ve Esenler ilçe binalarına düzenlenen saldırılarda binaların duvar, cam ve kapılarının kırıldığı, evrak ve dokümanlarının yok edildiği, binaların kullanılamaz hale getirildiği, Bahçelievler, Pendik, Maltepe, Beşiktaş, Bayrampaşa, Avcılar, Başakşehir başta olmak üzere diğer tüm ilçelerde de ilçe binalarına saldırılar gerçekleştirildiği kaydedildi.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler