HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Sancar'dan kritik seçim anketi sonucu

Seçim sürecinde HDP'nin oy oranı hakkında çarpıcı bir anket sonucu paylaşan Mithat Sancar, "1 Kasım'da oylarımız düşmeyecek yükselecek" dedi.

HDP'li Sancar'dan kritik seçim anketi sonucu

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan HDP Milletvekili Mithat Sancar gündemi değerlendirdi. Seçim sürecinde HDP'nin oy oranı hakkında çarpıcı bir anket sonucu paylaşan Sancar, bağımsız araştırma şirketlerinin araştırmalarında yüzde 14 dolayında oy aldıklarını söyledi.

Seçim öncesi bölgede ciddi bir güvenlik sorunu yaşandığını belirten Mithat Sancar, PKK ile devletin karşılıklı olara seçim için bile olsa silahları susturması gerektiğini söyledi. 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin oy oranında yükseliş olacağını savunan Sancar, "Bağımsız bir araştırma şirketine göre oy oranımız yüzde 14 dolayında" dedi. Sancar, kendi seçim sonucu tahmini olarak da "1 Kasım'da oy kaybımız olmayacak. Aksine yükselme olacak, yüzde 17 oy bekliyorum ben." dedi.

İşte Sancar'ın açıklamalarından satır başları:

BATI'DAN ALDIĞIMIZ OYLAR BİLİNÇLİ VE KALICI

Bağımsız bir araştırma şirketine göre oy oranımız yüzde 14 dolayında. 1 Kasım'da oy kaybımız olmayacak. Aksine yükselme olacak. Bunu araştırma şirketlerinin anketlerine de bakarak söylüyorum. Batı'dan bize gelen oylar bilinçli oylardır. AKP'den kurtulmak için verilen bazı oylara emanet demek de doğru değil. Demirtaş ve Sırrı Süreyya'nın o sözleri de bir tür teşekkürdür.Mardin'de bize oy veremeyen bir kesim de vardı. Onlara dedik ki gelin bizimle yürüyün, gelin bir kere bu vaatlere oy verin. Sizi mahçup etmeyeceğiz dedik. Bence bu oyların yerinde durduğu gibi yenileri de geliyor.

"YÜZDE 17 OY BEKLİYORUM"

Yüzde 17 oy bekliyorum ben. Bizim için yüzde 10'u da imkansız görüyorlardı ama 13 aldık. Ben yüzde 17'yi mütavazi bir tahmin olarak söylüyorum.

"AKP SEÇİM SÜRECİNDE BÖLGEDE SEÇMEN ÜZERİNDE BASKI KURACAK"

Seçmene ağır baskı yapmayı planıyorlar. Ya sandığa gitmesini engelleyecek ya da zorla başka partilere mesela AKP'ye oy verdirmek. Biz askerin seçim döneminde bölgede neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Bölgenin hafızası bunları unutmadı. Dolayısıyla bizim büyük şüphemiz var. Ancak yine de 7 Haziran öncesinde demokratik tutumumuzu koruduysak şimdi de bu tehditlere rağman sandıklara da oylara da sahip çıkacağız.

"SEÇİM İÇİN ATEŞKES İLAN EDİLSİN"

Seçim güvenliği için en azından seçim güvenliği için bile olsa karşılıklı ateşkes ilan edilmeli. Elbette silahların sürekli şekilde susmasını istiyoruz, ancak seçim güvenliği özelinde PKK eylemsizlik kararı almalı, devlet de operasyonları durdurmalı.

PKK, HDP'Yİ SEÇİME SOKMAYACAK İDDİASI

PKK'nin HDP'nin seçimlere girmesini engelleyeceği yönündeki iddia bir psikolojik savaş propagandasıdır. Kitlemizi yılgınlığa itmek ve seçim sürecindeki coşkusunu yok etmek için yayıyorlar bunlar. PKK'nin de böyle bir kararı yok.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler