HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Tuğba Hezer, terörist taziyesine katıldı

Terör örgütü PKK’nın kolu olan TAK’ın Ankara'daki bombalı saldırıyı yaptığını iddia ettiği Abdulbaki Sönmez'in taziyesine HDP Van Milletvekili Tuba Hezer katıldı.

HDP'li Tuğba Hezer, terörist taziyesine katıldı

Ankara’da askeri personeli taşıyan servis araçlarına bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen terörist için Van'da taziye çadırı kuruldu.

HDP'Lİ VEKİL TERÖRİST TAZİYESİNDE

Teröristin taziyesine HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de katıldı.

TERÖRE KARŞI ORTAK BİLDİRİYİ İMZALAMADILAR

Öte yandan, Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısından sonra Meclis'teki partilerin teröre karşı hazırladığı ortak bildiri HDP grubu tarafından imzalanmamıştı.

PKK'LI TABUTU TAŞIYAN HEZER'E SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde 27 Ağustos’ta güvenlik güçlerine saldıran PKK’lı grupta bulunan ve çatışmada ölü ele geçirilen 'Destan Rüstem' kod adlı Sıdıka Yıldız için Van’ın Başkale İlçesi’nde cenaze töreni yapıldı.

Törene, HDP VanMilletvekili Tuğba Hezer de katıldı. Cenazenin camiden alınıp belediye binasına götürülüşü sırasında Milletvekili Hezer de bir süre Yıldız’ın tabutunu taşıdı.

PKK’lı Yıldız’ın cenazesi, merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan Esenyamaç Mahallesi’ne götürülerek burada toprağa verilirken, konuyla ilgili harekete geçen Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı da Milletvekili Hezer hakkında, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

O İDDİA İÇİN DNA EŞLEMESİ

Saldırıyı terör örgütü PKK’nın kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmiş ve saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli Van doğumlu teröristin gerçekleştirdiğini öne sürmüştü. Bu iddia üzerine harekete geçen savcılık, bombacının ceset parçalarına DNA eşleştirmesi yapma kararı aldı.

Sönmez’in babası, DNA örneği alınmak üzere Van’dan Ankara’ya götürüldü. Babadan alınan DNA örneği ile bombacının ceset parçaları eşleştirilecek. Abdulbaki Sönmez’in 8 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye’ye girerken kendisini Salih Neccar olarak beyan etmiş olabileceği ihtimali de en küçük şüpheye yer bırakmamak adına araştırılacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler