HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Yüksekdağ: Öcalan elinden geleni yaptı, yapıyor

Amasya'da bir düğün salonunda HDP Amasya 1'inci Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınöz katıldı.

HDP'li Yüksekdağ: Öcalan elinden geleni yaptı, yapıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sayın Abdullah Öcalan, barış ve müzakere sürecinin baş müzakerecisi olarak, bu zamana kadar sabır göstererek, dirayet göstererek bütün Türkiye halklarının barış umudunu heba etmemek için elinden geleni yaptı, yapıyor da" dedi.

Amasya'da bir düğün salonunda HDP Amasya 1'inci Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınöz katıldı. Kongrede yaptığı konuşmasında çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Gerçek bir siyasi taraf gibi müzakerenin gereğini yerine getireceksiniz, ya da bu halk siz Kürt sorununu çözemiyorsanız, çözümün ne olduğunu, nasıl olacağını size gösterecektir. Gösteriyoruz ve yine göstereceğiz. Bizim çözüm gücümüz vardır. Biz Türkiye halkları ile birlikte Kürt sorununun eşitlik ve barış temelinde çözümünü sağlayabiliriz. Aradaki tek engel sizsiniz, bu siyasi iktidardır. Arada engel olmaktan çıkın, gölgeniz kalksın ortadan biz Türkiye Halkları ile bütün memlekete barışı da çözümü de getirebileceğimize inanıyoruz. Bu gücü taşıdığımızı biliyoruz. Sayın Abdullah Öcalan, barış ve müzakere sürecinin baş müzakerecisi olarak, bu zamana kadar sabır göstererek, dirayet göstererek bütün Türkiye halklarının barış umudunu heba etmemek için elinden geleni yaptı, yapıyor da. Doğal olarak bütün Türkiye halkları size şu soruyu sorar peki siz ne yapıyorsunuz?Örneğin Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? İkinci temel taraftır. Toplumu germekten, kutuplaştırmaktan başka bir şey yapmıyor."

Yüksekdağ, bu ülkeyi halkların sarayına dönüştüreceklerini söyleyerek, "Biz esas özgürlüğü, demokrasiyi, eşitliği, adaleti, emeği ve barışın yurdunu inşa edeceğiz. Bizim sarayımız budur, varsın onlar kendibin 150 odalı saraylarında kurumlanıp dursunlar. Yarınların güvende olduğunu sansınlar, yarın bizimdir, yarın Türkiye halklarınındır, yarın Hakların Demokratik Partisi'nindir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki partililer müzik eşliğinde halaylar çekerek Kürtçe şarkılar söyledi. HDP'li Yüksekdağ, daha sonra karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler