HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Zeydan: Çözüm süreci hükümet tarafından bitirilmiştir

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan,sürdürülen çözüm sürecinin Ak Parti hükümeti tarafından bitirildiğini ileri sürdü.

HDP'li Zeydan: Çözüm süreci hükümet tarafından bitirilmiştir

ŞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA) -Şemdinli İlçesi'nin Ortaklar Köyü Ormancık Mezrası yakınlarında bulunan Hapuşte Yaylası'na giden Zeydan, 24 Temmuz 1994 yılında Ortaklar Köyü Ormancık Mezrası'nda gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 14 kişinin anma törenine katıldı. HDP ve DBP yöneticiler ile yakınlarını kaybedenlerinde aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin katıldığı anma etkinliğinde konuşan Abdullah Zeydan, IŞİD'in yanı sıra PKK'ya yönelik sınır ötesi havan operasyonlunu eleştirdi.

Bu operasyonlarda sivillerin öldüğünü ileri süren Zeydan, çözüm sürecinin hükümet tarafından bitirildiği görüşünü savundu. Zeydan şöyle konuştu:

"Dünden beri son iki yıldan beri sürdürülen çözüm süreci AKP hükümeti tarafından bitirilmiştir. Çok ağır bir bombardıman yapılmıştır. Görüyorsunuz Hakurk bölgesinde Kanireş bölgesinde dumanlar yükseliyor. Diğer tarafta Basyan Vadisi'nde dün geceden beri uçakların bombardımanı ve top atışlarından dolayı dumanlar yükseliyor. Güney Kürdistan bölgesinde sivil vatandaşların hayatını kaybettiği söyleniyor. Tabi ki gelecek adına hepimizi üzüyoruz. Maalesef Tayyip Erdoğan kendi iktidarını kaybetmeme uğruna Türkiye’yi gözden çıkarmıştır. Bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerekiyor. Bu yanlışını düzeltmesi gerekiyor."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler