HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'liler, geçici askeri güvenlik bölgesine çadır kurdu

Kars Valiliği tarafından 4 Ağustos'ta 15 gün süreyle'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen Kağızman İlçesinin Çemçe - Madur bölgesine HDP ve DBP'liler çadır kurdu.

HDP'liler, geçici askeri güvenlik bölgesine çadır kurdu

HDP Kars milletvekilleri Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı, DBP ve HDP yöneticileri ile il genel meclis üyeleri 'barış çadırı' dedikleri çadır önünde açıklama yaptı. Çemçe- Madur bölgesinde 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilerek bazı köy ve yaylaların boşaltılacağını ve operasyon yapılacağını ileri süren ve bunu engellemek için çadır kurduklarını söyleyen HDP ve DBP'liler, burada 'Seni başkan yaptırmadık, sana savaş da yaptırmayacağız', 'Barışa değil operasyonlara tecrit' yazılı pankartlar açtı.

Grup adına açıklama yapan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı, şunları söyledi:

"7 Haziran başarısını hazmedemeyenlerin savaş yapmakta ısrar etmesine karşılık olarak barış çadırımızı kurduk. Ülkeyi kendi kişisel çıkarları için savaşa ve kaosa sürükleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşılık olarak dağlarda canlı kalkan eylemleri ve barış çadırlarımızı kurarak bir kez daha ona savaş yaptırmayacağımızı belirtiyorum. Bizler kadınlar ve analar olarak, barış ve kardeşçe bir yaşam için ne bir gerillanın nede bir askerin ölmesini istemiyoruz."

Milletvekili Özanlı’nın ardından konuşan HDP milletvekili Ayhan Bilgen de, "Barış bu coğrafyanın çoktan beri hak etiği bir durumdur. Dolaysıyla kimsenin kirli çıkarları ve entrikaları bu halkın barış istemini engelleyemeyecektir" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler