HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'lilerden Öcalan'ın bırakılması için kampanya

Şanlıurfa’da, HDP tarafından kurulan stantta 'Tutsaklar ve barış için Öcalan'a özgürlük' imza kampanyası başlatıldı.

HDP'lilerden Öcalan'ın bırakılması için kampanya

İmza kampanyasına katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Kürt sorunun demokratik bir çerçevede çözülmesi ve Türkiye’de kalıcı barış için Öcalan’ın özgür kalması gerektiğini söyledi.

HDP Şanlıurfa İl başkanlığı tarafından 'Tutsaklar ve barış için Öcalan’a özgürlük' imza kampanyası başlatıldı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde kurulan stantta düzenlenen kampanyada ilk imzayı HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen attı.

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Kürt sorunun demokratik bir çerçevede çözülmesi ve Türkiye’de kalıcı barışın tesis edilmesi için Öcalan’ın özgür kalması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Abdullah Öcalan 15 yıla aşkındır İmralı adasında tutsak tutulmaktadır. Abdullah Öcalan Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için çok önemli bir aktör pozisyonundadır. Biz onun da özgürlüğünün de Kürt sorununun çözümü açısından da oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede bir imza kampanyası başlatıldı. Özellikle barıştan, demokrasi ve özgürlükten yana herkesin Öcalan’ın özgürleşmesi için bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Kürt sorunu artık demokratik bir çerçevede çözülsün ve Türkiye’de kalıcı barış tesis edilsin."

Kampanyaya destek veren DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen ise Türkiye genelinde 10 milyon insana ulaşmak olduğunu söyledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler