HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP’lilerin tutuklanmasına karşı çıkan Çelik: Buna hiçbir AKP'li rıza göstermez

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, HDP’li vekillerin tutuklanmasına karşı olduklarını belirterek, hiçbir AKP’linin buna rıza gösteremeyeceğini söyledi.

HDP’lilerin tutuklanmasına karşı çıkan Çelik: Buna hiçbir AKP'li rıza göstermez

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosu’nun HDP’li vekillerin tutuklanmasına ilişkin yönelttiği eleştirilere dikkat çeken Çelik, “HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir Ak Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın” diye konuştu.

HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 10 HDP’li vekil tutuklanmıştı.

‘AB kriterlerinden yanayız’

AB’de aşırı sağın yükseldiğini ve bunun faturasının Türkiye’ye kesildiğini öne süren Çelik, “Biz Avrupa Birliği’nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı’dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye’ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz” dedi.

‘Aslında durağanlık bütün ülkelerde yaşanıyor’

İngiltere ve başka ülkelerin de AB’nin gidişatından kaygı duyduğunu savunan Çelik, AB’nin küresel bir güç olmasından yana olduklarını belirterek, sözü ekonomiye getirdi.

Gelişmiş ülkelerde ciddi durağanlık olduğunu savunan bakan, “Aslında bütün ülkelere bu durağanlığın yansıdığını görüyoruz. Küresel büyümeye bakıyorsunuz, küresel büyüme negatif istikamette, yani büyümüyor. Dünya ekonomisi küçülüyor. Bir taraftan bakıyorsunuz, dünyada büyük eşitsizlikler var. Dünyada 62 zenginin serveti, 3 milyar insanın servetine eşit. Güçlüler maalesef haklı görülüyor”dedi.

‘Bizim Ortadoğu’da sözümüz var’

Çelik, Ortadoğu ile ilgili de şu yorumu yaptı: “Komşumuz ve her sorunu bize geldiği için, faturayı biz ödediğimiz için, bizim Ortadoğu’da sözümüz var kardeşim. Biz nesne mesne olmayız, biz Ortadoğu’da özneyiz, özne. Bundan dolayı PKK’yı üzerimize salıyorlar, DEAŞ’ı üzerimize salıyorlar, bundan dolayı FETÖ’yü üzerimize salıyorlar. Buradaki amaç, Türkiye’nin kendi sorunlarıyla içe dönük kalması ve dışarıda, Ortadoğu’daki gelişmelere vaziyet etmemesi, orada olmaması için bizi içeride meşgul etmeye dönük entrikalarla karşı karşıya olduğumuzu hiçbir kardeşimizin unutmamasını istirham ediyorum.” (DHA)

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler