HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), düzenlenen basın toplantısı ile cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş oldu.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

Halkaların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı, partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olarak açıklandı.

Açıklamanın ardından konuşan Demirtaş, "Biz kampanya sürecince göstereceğiz ki biz tek başına kişi olarak Çankaya'ya aday değiliz. İlkelerimiz ile birlikte temsil ettiğimiz bütün kesimlerin duruşuyla savunduğu taleplerle birlikte halk olarak ilk defa Çankaya'ya adayız. Ben bütün bu beklentileri sadece kişiyi yasal olarak aday gösterme zorunluluğundan kaynaklı aday gösterilmiş kişiyim. Yoksa bu kişilerden fazla üstün bir meziyetim vardır, ne de bana bahşedilmiş bir kudret güç vardır. Diğer adaylarda kendini böyle göstermezse seviniriz. Biz halkın içinden çıkmış insanlar değiliz, halen halkın içerisindeyiz. Bu kampanyanın içerisinde en büyük kazanımız Türkiye'de halkların kendini yönetebilme iddiasını cesaretini ortaya koymuş olmalarıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 40 gün kaldığını ifade eden Demirtaş, "Biz çözümü anlatmak için 40 günü fazla bile görüyoruz.40 gün var madem 40 gün anlatacağız, özellikle bizi anlamak istemeyenlere 40 defa söyleyeceğiz. Bir şeyi 40 defa söyleyince olurmuş, Çankaya'ya çıkacağız” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973'te Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Tahir, annesinin adı Sadiye'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Uluslararası Af Örgütünün Türkiye Şubesi yöneticiliklerinde bulundu. 23. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. İyi düzeyde Zazaca, orta düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Demirtaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KIZININ DOĞUMUNDA EŞİNİN YANINDA OLAMAMIŞTI

HDP tarafından bugün Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, siyasete 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde bağımsız olarak 30 aday ile birlikte yarıştığı oy pusulasındaki yerini seçmenlere göstererek başlamıştı. 22 Temmuz'da seçim sonucunu parti binasında bekleyen Demirtaş, Diyarbakır'da öğretmenlik yapan eşi Başak Demirtaş'ın erken doğum nedeniyle Ankara'ya kaldırılması sırasında seçim çalışmaları nedeniyle kendisine eşlik edememişti.Selahattin Demirtaş, DTP il binasında 22 Temmuz gecesi hem Milletvekili seçildiğini, hem de ikinci kızı Dılda'nın doğum haberini birlikte almış ve daha sonra partide Grup Başkanvekilliği ve Eş Genel Başkanlık yapacağı Gültan Kışanak ile sevinç pozu vermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler