HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ilk kez kürsüye çıktı

Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı olarak seçilen Serpil Kemalbay ilk kez grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Olağanüstü Hal açıklamalarına değinen Kemalbay "Erdoğan döndünüz, dolaştınız aynı yere geldiniz. Çevik Bir neredeyse, Mehmet Ağar neredeyse oraya geldi. Kongreden ezel ebed, müebbet bir OHAL çıktı" ifadesini kullandı.

TBMM'deki grup toplantısında ilk kez kürsüye çıkan yeni HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kemalbay, 16 Nisan referandum sonuçlarının meşru olmadığını savunarak dokunulmazlıkları kaldırılan HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere değindi.

"BAŞARAMADILAR, HDP HALA AYAKTA"

Serpil Kemalbay "AKP, MHP ve CHP'yi yanına alarak bundan bir yıl önce dokunulmazlıkları kaldırdı. 16 Nisan'da meşru olmayan referanduma giderken HDP'nin en kıymetli kadrolarını vekillerini gözaltına almak ve tutuklamak için zemin hazırlandı. Burada amaçlanan HDP'yi 16 Nisan referandumuna giderken geriletmek, ortadan kaldırmaktı. Ama başaramadılar. HDP hala ayakta. Milletvekillerimiz, eş başkanlarımız üfürükten fezlekelerle içeride tutulmaktadırlar" diye konuştu.

"DÖNDÜNÜZ, DOLAŞTINIZ AYNI YERE GELDİNİZ"

Serpil Kemalbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde yaptığı konuşmaya değinerek şöyle konuştu:

"AKP Genel Başkanı seçilen Erdoğan konuşmasında hep kan, savaş, ölüm, öfke, çatışma kutuplaşma vardı. Erdoğan 2002 'de AKP'nin yaptığı ilk işin OHAL'i kaldırmak olduğuyla övünürdü. Aynı kongrede 'OHAL'i kaldırmayacağım' diyor. Erdoğan döndünüz, dolaştınız aynı yere geldiniz. Çevik Bir neredeyse, Mehmet Ağar neredeyse oraya geldi. Sürekli korku iklimi, kutuplaşma, sahte düşmanlar yaratılması, kendi ikbalini sağlamlaştırmak için bu politikanın sürdürülmesinden yana. Kongreye giderken afişlere demokrasi ve değişim yazdılar. Neden öyle bir şey yazdılar. Kongreden ezel ebed, müebbet bir OHAL çıktı. 'Neyiniz eksik, OHAL kalkmayacak' diyor Erdoğan. İnsanların evlerini yıkıyorsunuz, sokağa çıkamıyorlar, mahallelerde kadınlar evlerinin yıkımını bekliyorlar. 15 bin üzerinde kamu emekçisi sokağa atıldı. Hukuk yok, adalet yok, OHAL'de durum böyle."

KIDEM TAZMİNATI

İşverenlere sağlanan teşviklerle işsizlik rakamlarının düşürüleceğinin iddia edildiğini belirten Kemalbay, AK Parti'nin aynı zamanda işsizliğin, pahallılığın ve ekonomiyi büyütememenin yarattığı öfkelerden kaçmak için OHAL'e muhtaç olduğunu ileri sürdü. Kıdem tazminatının bir yük olarak görüldüğünü dile getiren Kemalbay, güvenli çalışmanın öneminin herkes için çok büyük olduğunu, işsizliğin doruğa çıktığı bir dönemde işçilerin yegane güvence kırıntısı olan kıdem tazminatının kaldırılmasının güvencesizliği büyüten bir sonuç yaratacağını savundu.

"BİR ARAYA GELMELİYİZ"

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alındığını anımsatan Kemalbay, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kemalbay, "Bu ülkeyi düze çıkarabilmek için demokrasi, barış isteyenler olarak birbirimizle bir araya gelmeliyiz ve birbirimizin derdini anlayabilmeliyiz. Birbirimize dokunabilmeliyiz. Çok güçlü bir demokrasi mücadelesini el birliğiyle de inşa edebilmeliyiz. Önümüzde böyle bir görev bizleri bekliyor. Korkuya ve parçalanmaya karşı, direnç, sevgi ve güven yolumuzu aydınlatacaktır." ifadesini kullandı.

AA/DHA


En Çok Aranan Haberler