HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hem kariyer hem çocuk yapabiliriz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Hem kariyer hem çocuk yapabiliriz hem bakan hem anne olabiliriz. İş dünyasında olup hem de güçlü bir aileniz olabilir" dedi.

MARDİN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Mardin Valiliğinin iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde "Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar" konulu program düzenlendi.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Mardin'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Son 10 yılda birçok konudaki değişimin öncüsü olarak AK Parti'nin toplumun vicdanı, aklı ve kalbinden doğduğunu ifade eden Şahin, "AK Parti'nin kuruluş felsefesinde kadınlar toplumun yarısıdır ve asla siyasetin dışına alınamaz denilmiştir. Kadının her türlü ayrımcılığına karşı çıkılmış, kadının kılığından, kıyafetinden, inancından ve zihninden dolayı olan ayrımcılık çağ dışı görülmüş, medeni bulunmamıştır. Kadına her türlü ayrımcılık ırkçılıktan beterdir denilmiştir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın siyası hayatı boyunca kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşunun kadınları cesaretlendirdiğini, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın özellikle dezavantajlı gruplar konusundaki tüm sosyal sorumluluk projelerine önderlik etmesinin kadınların öz güvenini artırdığını belirten Şahin, kadınların artık daha dik durduğunu, hukuken, zihnen, kalben ve fikren çok daha güçlü olduğunu kaydetti.

Fatma Şahin, bazı kadınların 'neden hep aile bazlı kadın haklarına yüceltmeye çalışıyorsunuz' derken diğerlerinin 'aile değerlerini kadın haklarını güçlendirerek bozmaya çalışıyorsunuz' diyerek kendilerini eleştirdiğini belirtti.

Ancak kadın hakları mücadelesinde ya o ya bu diye bir tercihleri olamayacağını ifade eden Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadelede parlamentoda önemli bir hukuki devrimin çalışmasını başlattıklarını ve "hem o hem bu" dediklerini kaydetti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Güçlü kadın güçlü aile, güçlü toplumdur dedik. Güçlü ailenin içerisinde güçlü erkek, güçlü çocuk, güçlü kadınlar vardır dedik. Muhafazakar demokrat partinin bir bakanı olarak bir taraftan kadın hakları noktasından güçlenmemiz devam ederken ve kadın sorunlarını arkamızda bırakırken bir taraftan da aile değerlerimizi korumak, kollamak, güçlendirmek, millet değerleri ile özdeşleştirmek durumundayız. Bundan sonraki politikalarımızı da bu endekste devam ettireceğiz."

İş hayatında kadınlara yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını, 2008'de ABD merkezli bir kriz olduğunda, erkekler işsiz kaldığında istihdam paketi çıkardıklarını belirten Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın genç çalıştırıyorlarsa işveren payını 5 yıl boyunca devlet öder dedik. Son iki yılda yüzde 4 kadınların iş gücü piyasasına katılımını artırdık. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Bir şey bir şeyin tercihi de değil. Hem kariyer hem çocuk yapabiliriz hem bakan hem anne olabiliriz. İş dünyasında olup hem de güçlü bir aileniz olabilir. Muhafazakar kimliğimizle bunu tamamlıyor, demokrat kimliğimizle de toplumun değişiminin öncüsü oluyoruz, olmaya devam ediyoruz. Bugün bu bölgeden bütün Anadolu'ya ve bütün dünyaya sesleniyoruz. Bugün bu salonda Süryanisi, Kürdü, Türkü ile Çerkezi ile kız kardeş olarak kalplerimize köprüler attık. Tarih ve medeniyet kardeşliği paylaşımı, dostluğu, sevgiyi sayılmayı, acımızı ve sevincimizi paylaşmayı, kaderimizi birleştirmeyi öğretti bize. Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere en önemli adres bu salondur, bu oyunu kadınlar ve analar bozacaktır. Hepimiz faniyiz, her canlı ölümü tadacaktır. Herkesin kendine şunu sorması gerek 'ben öldüğüm zaman nasıl hatırlanacağım, nasıl hatırlanmak istiyorum' bunun cevabı insanlık için insanlığın yararı için bir eser bırakabilmektir, makamları bunun uğruna kullanabilmektir, onun için buradayız, onun için 10 yıl sonra aynı gönül diliyle birbirimize bakıp aynı gönül diliyle birbirimizi seviyoruz. Yolunuz açık olsun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hepinize kutlu olsun."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler