HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisarcıklıoğlu'ndan Bahçeli'ye koalisyon çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması talebini ilettiklerini söyledi.

Bahçeli, parti genel merkezinde Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından komite adına açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, görüşmede seçimlerdeki katılımın ve TBMM'de temsilin yüksek sayıda olmasını Türkiye demokrasisi açısından sevindirici bulduklarını ifade ettiklerini söyledi.

Erken seçimin son alternatif olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Aynı zamanda bir an önce bu çıkan tabloya göre koalisyon hükümetinin kurulmasını talep ettiğimizi ifade ettik. Erken seçimi en son alternatif, olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Özellikle dışarıdaki gelişmeler, ekonomide alınması gereken tedbirler kapsamında hızlı bir hükümetin kurulmasına ihtiyaç olduğunu sayın Genel Başkan'a biraz önce yukarıda diğer üç genel başkana ilettiğimiz gibi ilettik."

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin görüşmede Çözüm Süreci'nin gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusuna, "Çözüm Süreci ile ilgili Sayın Genel Başkan kendi görüşünü ifade etti" yanıtını verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, koalisyon alternatifleri ile ilgili soruyu yanıtlarken de "Hayır, bizim böyle bir şey ifade etmediğimizi dün Sayın Başbakandayken de ifade etmiştim. Yani 'şu parti ile şu parti kursun', bu bizim işimiz değil. Bu, Meclis'teki partilerin kendi kurulları ile karar verecekleri bir şey. Bizim ki bir an önce kurulması, erken seçimin en son alternatif olarak düşünülmesi" görüşünü dile getirdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler