HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hitler ve Mussolini'nin aklına gelmeyenler...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP dönemini, Hitler ve Mussolini dönemine benzetti.

ANKARA (ANKA) - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, AKP dönemini Hitler ve Mussolini dönemine benzeterek, “Hitler’in ve Mussolini’nin aklına gelmeyen baskıcı yöntemler 21. yüzyılın AKP iktidarında Türkiye’de var” dedi.

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabına yapılan operasyon vardı. Basılmamış kitaba yapılan baskını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Basılmamış kitap nüshaları imha etmek bu hükümetin demokrasi kültüründe olan bir şey. Eğer buna demokrasi diyorlarsa. Gazeteleri basacaksınız, bu kitap kimlere gönderilmiş? Nasıl gönderilirmiş? Basılmamış eser suç unsuru oluyor.”

-“ERKEKSENİZ KONUŞUN BAKALIM”-

12 Eylül’den sonra terör örgütü mensupları diye televizyonlara insanların çıkarıldığını hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Bugün erkekseniz konuşun bakalım” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Suç delilleri arasında kitaplar da yer alıyordu. Bunların yaptığı ile 12 Eylül yönetimin yaptığı arasında ne fark var? Aynı, hiçbir fark yok. Orada olağanüstü hal vardı, şimdi de olağanüstü hal var. Bugün erkekseniz konuşun bakalım. Erkekseniz bir işadamı olarak hükümeti eleştirin.”

-“DÖRDÜNCÜ DEVRİMİ YAPACAĞIZ”-

“İmha ediyorsunuz. Suç delili ise suç delili imha edilmez. Dosyaya konulur. Niye imha ediyorsunuz, imha etmek delili karartmak değil midir? Ama yargı kararı var” diyen CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Biz olağanüstü uygulamaları, özgürlükleri sınırlayan uygulamalara ve gelişmelere ve engellerin kaldırılmasına talip olan partiyiz. Engelleri kaldıracağız, özgürlüğü getireceğiz, demokrasiyi getireceğiz. 4. büyük devrimi yapacağız.”

-HİTLER VE MUSSOLİNİ BENZETMESİ-

Batının da şaşkın durumda olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Anlayamıyorlar bunu. Hitler deseler geçmişte kalmış, Mussolini deseler geçmişte kalmış. Buradan onlara çağrıda bulunuyorum. Hitler’in ve Mussoli’nin aklına gelmeyen baskıcı yöntemler 21. yüzyılın AKP iktidarında Türkiye’de var. Bunu görmüyor mu AB” dedi.

-BAŞBAKAN’I ELEŞTİRDİ-

Eleştiri oklarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelten CHP Genel Başkanı, Ahmet Şık’ın kitabının toplatılması ile ilgili Başbakan’ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak, şöyle dedi:

“'Bunlar benim konum değil. Bunların tamamı yargının konusudur. Bunlar durup dururken olan şeyler değil' diyor. Dolaylı olarak savunuyor.”

-“YARGIÇLARA DEĞİL, MUSSOLİNİ VE HİTLER’E BAKIYORLAR”-

Mussolini ve Hitler dönemini hatırlatan CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Mussolini ve Hitler de mahkeme kararıyla insanları tutuklarken kimse o yargıçlara değil, Mussolini ve Hitler’e bakıyorlar. Sen yönetiyorsun ülkeyi diyorlar. Sen sorumlusun diyorlar. Siyasal sorumluluk sana ait diyorlar. Demokrasinin önündeki engel sensin diyorlar. Aynı şey. Efendim yargının kararıymış, biz ona saygılıymışız, o araştırmaymış, yeni araştırmaları doğuruyormuş. O yargıcın önüne o araştırmaları götüren kim? Yargıç dışarı çıkıp araştırma mı yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü kime bağlı? Yargıca mı bağlı? Savcıya mı bağlı? Siyasi otoriteye bağlı. Bunu hiç kimse unutmasın. AB yetkilileri de unutmasın. O araştırma, yan araştırma onların hepsi hikaye. Ben baskıyı kuracağım. Kurduğum baskının gerekçesini oturup kendim hazırlayacağım. Onu da sabahın köründe evini basıp içeri atacağım, olay budur. Buna da AKP döneminde ileri demokrasi diyoruz. Buna böyle diyor Başbakan. Yargının kararı diyor.”

-BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI-

Başbakan’ın yargı kararları ile ilgili daha önceki sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi bir dönem ulaşıma büyük zamlar yaptı. Sivil toplum kuruluşları mahkemeye gittiler, kararı iptal ettirdiler. Başbakan'ın tepkisini okuyorum size. ‘Kapıya kilidi vur, Danıştay gelsin işletsin yürütsün.’ Ona ne diyor. Olağanüstü zama karşı yürütmeyi durdurma kararı verince bu benim işim değil diyor musun, demiyorsun.

Yargıtay’da Haberal hakkında karar verildi. Bazı yargıçlar tazminata mahkum edildi. Başbakan, ‘Yargı o kararıyla güvenirliliğini adeta yitirmiştir' diyor. Beni ilgilendirmez demiyor. Doğrudan yargıyı hedef alıp suçluyor.İşine gelince bu bir yargı kararı işine gelmeyince en ciddi suçlamaları yapıyorsunuz. Yargı kararına saygı duymak gibi bir görevim yok diyor. Bu adam ülkeyi yönetiyor. Yargı kararına saygı duymayan bir insanın kafasında toplu iğne ucu kadar demokrasi kültürü var mıdır?”

-"O DÜŞÜNCE DÜŞMANI"-

“O (Başbakan) düşünce düşmanı” diye seslenen CHP Genel Başkanı, AB’li bir yetkilinin, Türkiye ile müzakerelerin kesilebileceğini ifade ettiğini hatırlatarak, “Günaydın, demek ki uyandılar. Türkiye’de demokrasinin ne halde olduğunu nihayet gördü” dedi.

CHP Genel Başkanı, “Düşünceye kelepçe takan bir iktidar ile karşı karşıyasınız” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler