HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HÜDAPAR'dan iddia: Jandarma, PKK'lı gruba müdahale etmedi

Cengiz Tiryaki'yi öldüren PKK'lı grubun jandarma ekipleri tarafından görüldüğü, ancak tuzak-mayın olabileceği olasılığı nedeniyle gruba müdahale etmediği iddia edildi.

HÜDAPAR'dan iddia: Jandarma, PKK'lı gruba müdahale etmedi

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyesi Cengiz Tiryaki'yi öldüren PKK'lı grubun jandarma ekipleri tarafından görüldüğü, ancak tuzak-mayın olabileceği olasılığı nedeniyle gruba müdahale etmediği iddia edildi. Hüda-Par, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel'in Twitter hesabında, "Cengiz kardeşimizin şahadetindeki rolünü, jandarma tutanakla itiraf etmiştir. Bile bile saldırgana okey denmiştir" yazarak, Karlıova İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait olduğu iddia edilen tutanağı paylaştı.

Karlıova'da 9 Ekim günü IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto gösterileri sırasında, Hüda-Par üyesi Cengiz Tiryaki'nin Serpmeye Köyü'nde bulunan evi silahla tarandı. Ağır yaralanan Tiryaki, kaldırıldığı Malatya'daki hastanede kurtarılamadı.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, bu olayın ardından Twitter hesabından Tiryaki'nin öldürülmesi neden olan saldırganlara jandarmanın müdahale etmediğini iddia ederek, olayla ilgili jandarmaya ait olduğu öne sürülen tutanağı paylaşırken, "Cengiz kardeşimizin şahadetindeki rolünü, jandarma tutanakla itiraf etmiştir. Bile bile saldırgana okey denmiştir" diye yazdı.

Temel'in paylaştığı jandarma tutanağında şöyle deniliyor:

"09.10.2014 günü saat 23.30 sıralarında komutanlığımıza bağlı Serpmekaya Köyü'nde ikamet eden Cengiz Tiryaki'nin bölücü terör örgütü (PKK/KONGRA-GEL) mensuplarınca köyde ikamet ettiği evinde ateşli silahla göğüs bölgesine bir el ateş edilerek yaralanması olayı ile ilgili olarak, aynı gün gece saat 22.00 sıralarında Karlıova Devlet Hastanesi önünde yol uygulaması yapan Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekiplerce, birliğimiz çevresinden yaklaşık 20 kişilik terör örgütü mensubunun görüntüsünün alındığının bildirildiği, zırhlı araç içerisinde bulunan termal kameradan bununla ilgili görüntü alındığı örgüt mensuplarının Serpmekaya Köyü istikametine doğru yaya olarak silahlı ve teçhizatlı bir şekilde gittiklerinin bildirildiği, Köyde gerçekleştirilen yaralama eylemini de silahlı bu terörist grubun yaptığının tarafımızca değerlendirildiği, terörist grubun olaya müdahale edecek güvenlik birimine de yol üzerinde tuzaklama, pusu ve mayınla eylem yapabileceği ihtimali de göz önüne alınarak, Cengiz Tiryaki'nin yaralanması olayına aynı gün ve saatte güvenlik nedeniyle müdahale edilemediğine dair, iş bu tutanak tarafımızca tanzim edilerek müştereken imza altına alınmıştır. 10.10.2014 Saat: 00.45."

"PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR"

Karlıova Hüda-Par İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, jandarma tarafından düzenlenen tutanağı değerlendirerek, öldürülen Cengiz Tiryaki'nin partisinden istifa etmesi yönünde tehdit edildiğini söyledi. Bingöl, şöyle dedi:

"Karlıova'da öldürülen iki Hüda-Par üyesi, üye oldukları partilerinden istifa etmeleri istenmiş, bu istekleri gerçekleşmediği için öldürülmüşlerdir. Cengiz Tiryaki, silahlı saldırıya uğradığı saatlerde emniyet ekiplerinin Karlıova Devlet Hastanesi civarında yaptığı devriye görevlerinde 20 kişilik bir silahlı grubun olay bölgesine doğru gittiklerini tespit ederek bunu jandarma ekiplerine bildirmiş. Bu konuda güvenlik güçlerinin olayı durdurma yönünde herhangi bir operasyon başlatmamıştır. Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olayla ilgili yürütüğü soruşturmada, 20 kişilik bir silahlı grubu tespit ettiklerini, fakat bu grubun jandarmaya yönelik mayınlama veya başka tuzaklar kurulma ihtimali üzerine guruba müdahale etmediklerini, düzenledikleri tutanakta adeta itiraf etmişler. Partimize yönelik yapılan saldırılar her geçen gün arttığı zamanlarda, bir de ilçe merkezinde öldürülen bir diğer kardeşimiz olan Fethi Yalçın ise emniyet binasının görüş mesafesinde olduğu halde bu kardeşimize yapılan suikast engellenemedi. Partili arkadaşlarımızın can güvenliği de yoktur." (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler