HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hükümet o tebessümü iade etsin"

Şafak Pavey, Bağış’ın 'Leonardo Da Vinci esprisi ile Mona Lisa tablosundaki yarım tebessümü bile yok ettiğini gösterir' esprisini hatırlatarak “Hükümeti o tebessümü iade etmeye davet ediyorum” dedi.

CHP’li Pavey, TBMM Genel Kurulu’nda AB Bakanlığı’nın bütçesi üzerine söz aldı. Hükümetin AB pusulasını kaybettiğini ileri süren Pavey, “Çünkü insanlık değerleri üzerinden dönüşmeyi değil para üzerinden ticareti hedefledi. Özgürlük ve hukuk nutukları çakma reformlardan ibaret kaldı. Hrant Dink utanç duruşmalarını örnek gösteriyorum” dedi.

Askeri vesayeti azaltmak için AB değerlerini kullanan hükümetin niyetini gerçekleştirdikten sonra kendi sultanlığı devam etsin diye AB kurallarına uyum sağlamayı bıraktığını savunan Pavey, “Niyeti özgür toplum değil efendisi değişmiş bir toplum inşa etmekmiş” değerlendirmesinde bulundu. Küçümsenen Avrupa’nın dünyanın bilim ve buluş merkezi olduğuna dikkat çeken Pavey, “Başbakanın sağlığına kavuşmasında kullanılan tüm araç ve ilaçların da bu ekonominin yarattığı buluşlardan kaynaklandığının hatırlanması gerek” dedi.

-“MARKA OLACAKSAK BÖYLE OLURUZ”-

Pavey bütçe ile ilgili temennilerini ise şöyle sıraladı:

“Öğrencinin saçını kesmeyecek, poşisini tutuklamayacak, parasız eğitim, su, barınma hakkı için gösteriye tahammül edecek bir Türkiye. Vatandaşlarını maden, depremlerde aldırmazlıktan öldürmeyecek, yağmur yağınca duble yollarda öldürmeyecek, eşcinsel vatandaşlar toplumun en alt katına itilmeyecek.

Üniversiteyi devlet kontrol etmeyecek. Bilim, siyasetin tutsağı olmayacak.

İnançları sizin için makbul olmayan vatandaşları Zerdüştlük, Alevilik, gavurlukla suçlamayıp Diyaneti devletin ayrıcalıklı kurumu yapmayacaksınız. Hukukumuz AİHM başvuru enflasyonu ile anılmayacak. Derdimiz marka olmaksa böyle olunur.”

-“O TEBESSÜMÜ İADE EDİN”-

“İçinde yaşadığımız demokrasi mi demokrasinin illüzyonu mu?” diye soran Pavey şöyle devam etti:

“Niyetiniz vatandaşın refahı ise her türlü koşulda başarmak mümkün. Hükümeti bu koşullar lehimizdeyken kabadayı özgüveni ile değil gençlerin geleceğini her şeyden çok önemseyen akıl adabı ile davranmaya davet ediyorum. Penguen dergisine göre şakacı AB Bakanının Leonardo Da Vinci esprisi Mona Lisa tablosundaki yarım tebessümü bile yok etti. Hükümeti o tebessümü iade etmeye davet ediyorum.” (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler