HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'tan son dakika açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin provokasyon uyarısı yapan Kurtulmuş, "Bazı radikal marjinal unsurları CHP bayrağının altına girerek bir takım terör örgütlerinin provoke etmesine imkan sağlamasınlar. Devlet olarak başından bu yana yürüyüşte provokasyon olmaması için gayret sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Adalet Yürüyüşü, Katar krizi ve gündemde yer alan diğer başlıklara ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamasından satırbaşları:

180 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Hükümetimizin yıl sonuna kadar olan 180 günlük eylem planı müzakere edildi. Önümüzdeki günlerde Bakanlıklar tek tek eylem planlarını olgunlaştıracak ve hükümetin toplam eylem planı ortaya çıkacak. Bu 180 günlük planın hayati olduğunu biliyoruz ve önümüzdeki günlerde bu planlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ALMANYA İLE YAŞANAN KRİZ

Almanya ile referandum sürecinde yaşadığımız gerilimler esasen Almanya'daki siyasi tansiyon ile ilgilidir. Bazı Alman politikacılar maalesef Türkiye ve Erdoğan karşıtlığını iç politikalarında kullanmaktadırlar. Bu gerilimler Alman siyasetçiler tarafından üretilmektedir. Dolayısıyla bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı G 20 zirvesi için gideceği Hamburg'da kendi programını yapar, oradaki Türk Vatandaşları ile de buluşur. Türkiye Almanya ilişkileri birkaç kişinin kendi kafalarına göre söyleyecekleri sözlerle zehirlenecek ilişkiler değildir.

PROVOKASYON UYARISI

CHP'nin yürüyüşü tam da 15 Temmuz arefesine gelmiştir. Diyelim ki tesadüf gönül ister ki CHP bu yürüyüşü darbe girişimine karşı yapmış olsaydı. Bu anlamda CHP zamanlamada da bir yanlışlık içinde oldu. Tam 15 Temmuz öncesi böyle bir yürüyüşün gündeme getirilmesi manidardır. Zaten konsepti itibariyle İstanbul'a yaklaştıkça bazı radikal marjinal unsurları CHP bayrağının altına girerek bir takım terör örgütlerinin provoke etmesine imkan sağlamasınlar. Aynı şekilde FETÖ'nün de bir senedir üretmeye çalıştığı darbe sever, FETÖ'cü görüşler zemin bulmasın. Bu nedenle CHP yöneticilerinden dikkatli bir şekilde davranmalarını, uyanık olmalarını istirham ediyoruz. Devlet olarak başından bu yana yürüyüşte provokasyon olmaması için gayret sarf ediyoruz. Biz güvenlik konusunda üzerimize düşen her şeyi yaparız.

AFRİN'E OPERASYON İHTİMALİ

Afrin'de terör örgütünün varlığı Türkiye için tehdit olarak karşılandığı Rusya tarafından biliniyor. Ruslar bu hassasiyetimize saygı duyarak olumlu karşılanmıştır. Afrin ile ilgili Türkiye'nin hassasiyetinin ne anlama geldiğini Rus tarafının gayet iyi anladığını görüyoruz. Katar meselesi... 2014 yılında konuşulmuş bir sürecin sonucudur. Türkiye'nin Katar'daki üssü 2014 yılında karar verilmiş bir konudur. Üs bölgenin güvenliği ile ilgili bir meseledir. Sadece Katar'ın güvenliği için değildir. Katar Krizi yapay bir krizdir, sunidir. Ortaya konulan Katar'dan istenen 13 maddelik teklif hiçbir bağımsız ülkeden istenmez. Katar'ın bu süreci aşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız tüm taraflarla görüşerek zemini rahatlatmaya çalışıyor. Türkiye tüm gücüyle gayret sarf ediyor. Eğer bu kriz derinleşirse fatura tüm bölgeye çıkar. Üssü Katar krizinin içinde bir konu olarak görmek yanlıştır. İnşallah gayretlerimiz sonucunda bu konu çözülecektir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler