HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümetten Başbuğ'un tahliyesine ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili kararını olumlu karşıladığını belirtti.

Hükümetten Başbuğ'un tahliyesine ilk açıklama

Bolu'da düzenlenecek mitinge partililere seslenecek olan Bülent Arınç, ilk olarak Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Tarihi valilik binası önünde Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları tarafından karşılanan Arınç, valilik özel defterini imzaladı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ ile ilgili kararı üzerine şunları söyledi:

"Çok güncel bir olay. 12 Eylül 2010 referandumunda anayasa değişikliğine biz hepimiz 'Evet' dedik. Bu referandumun en önemli anayasa değişikliklerinden biri de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılmasıydı. Hayır diyenler ne düşündü merak ediyorum doğrusu? İyi ki bu madde anayasamıza girdi. Çünkü son zamanlarda verdikleri kararlar hem evrensel hukuk prensiplerine, hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına, hem de kendi temel yargımızın düşüncelerine uygun kararlar. Bazı milletvekili ve bürokratlar için verdiği kararlar da uzun tutukluluk süreleri ve adil yargılamadaki mevcudiyetlere dikkat çekilmiş. Bazı milletvekilleri de bu kararlarla tutuklu iken tahliye edilmişti. Biz bunları çok olumlu karşıladık. Olması gereken budur. Bugün de eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili olarak verilen kararın özetini okudum. Kararı çok doğru buluyorum, yerinde buluyorum. Ancak bunun diğer kararlarla tamamen örtüştüğünü söyleyemem. Bu da kişisel hakların ihlali noktasında bir karar. Bu karar doğrudan belki tahliye öngörmüyor ama geniş itibariyle aldığımız zaman belki tahliyenin de olabileceğini düşünebiliriz. Diğer kararlar doğrudan tahliyeye yönelikti ama bu kararın doğrudan tahliyeye yönelik olmadığını düşünüyorum. Çünkü kararı özetinde karar verilmiş olmasına rağmen, aradan 6-7 ay geçmiş olmasına rağmen, henüz o mahkemenin gerekçeli kararı yazmadığı noktasında gerçekten büyük bir eksiklik ve ayıptı."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler