HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameye göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı. Ankara Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar atandı.

Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı

(DHA)- Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameye göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı. İstanbul Valiliği'ne ise Malatya Valisi Vasip Şahin atandı.

Kararnameyle, Kamu Güvenliği Müsteşarı Vali Mehmet Ulvi Saran ile beraber 9 vali merkeze alındı.

22 Valinin de çeşitli yerlere atanması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kararla birlikte ilk valiler kararnamesine imza attı.

HATAY'DAN EMNİYETİN BAŞINA
Suriye krizi sırasında etkin rol oynayan isimlerden Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz kararnameyle polis teşkilatının başına getirildi. Mehmet Kılıçlar'dan boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna Celalettin Lekesiz oturacak.

TRT GENEL MÜDÜRÜ VALİ OLDU
Atamalarda, en süpriz isim ise İbrahim Şahin oldu. Uzun süredir TRT Genel Müdürlügü görevini yürüten Şahin, Samsun Valiliği'ne getirildi.

İbrahim Şahin'den boşalan koltukta kimin görev yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Diyarbakır Valiliği için ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy görevlendirildi.

Kararnameyle bir başka süpriz atama ise Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda yaşandı. Twitter hesabı üzerinden görevden azlini isteyen Müşteşar Ulvi Saran tenzili rütbeyle merkez valiliğine getirildi.

Karanameyle, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker ise Antalya Valiliği'ne atandı. Türker'den boşalan genel sekreterlik görevine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacı Müftüoğlu getirildi.

Erdoğan tarafından imzalanan karanameyle, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu.

VALİSİ DEĞİŞEN İLLER

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kılıçlar Ankara Valiliğine, Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul Valiliğine, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir Valiliğine, Merkez Valisi Yusuf Odabaş Bayburt Valiliğine, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum Valiliğine, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli Valiliğine, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Kahraman Erzincan Valiliğine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca Hatay Valiliğine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Kahramanmaraş Valiliğine, Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli Valiliğine, Merkez Valisi Necati Şentürk Kırşehir Valiliğine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Kamçı Malatya Valiliğine, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin Valiliğine, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla Valiliğine, Merkez Valisi Kerem Al Osmaniye Valiliğine,Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun Valiliğine, Merkez Valisi Selim Cebiroğlu Yalova Valiliğine, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürlüğüne, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker Antalya Valiliğine atandı.

VASİP ŞAHİN KİMDİR?

1964 Bayburt doğumlu olan İstanbul'un yeni valisi Vasip Şahin, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Sırasıyla Küre, Pütürge kaymakamlıkları, Muş Vali Yardımcılığı, Mudurnu, Kızılcahamam kaymakamlıkları, Düzce Vali Yardımcılığı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü (2008-2010) yaptı. 11 Mayıs 2010 tarih ve 407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Düzce Valisi oldu ve 3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Malatya Valisi olarak atanmıştı. 16 Eylül Valiler kararnamesi ile Vali olarak İstanbul'a atanan Şahin, evli ve üç çocuk babası.

İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği'nden İstanbul Valiliği'ne atanan Vasip Şahin, "İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum” dedi.

İstanbul Valiliği'ne atanması ile ilgili olarak Vali Vasip Şahin, atanması ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "İnşallah bizim için, memleketimiz için Malatya için, İstanbul için hayırlı bir karar olur. Temennimiz orada elimizden gelen imkanlarla ve kabiliyetimizle en iyi şekilde hizmet edebilmek. Cenab-ı Hak mahcup etmesin. Tabi bu takdirde bulunan Sayın İçişleri Bakanımıza, hükümetimizin çok değerli üyelerine, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu noktada desteklerinden ve bize vermiş oldukları bu görevden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlara karşı da, milletimize ve İstanbullulara karşı da mahcup olmayız” dedi.

Vali Şahin, "Ben öncelikle Malatyalılara ve Malatya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Buradaki görevim müddetince her an yanımda oldular, hep yapıcı eleştirileriyle, takdirleriyle, destekleriyle hep yanımda oldular. Ben Malatya'dan gerçekten yüreğimi burada bırakarak ayrılacağım. İnşallah Malatya'ya çok daha güzel hizmet edenler gelecektir. Bizden sonra gelen valimiz de gayretli ve tecrübeli bir insan. İnşallah Malatya hakkettiği hizmetin daha fazlasına ulaşacaktır. Ama benim dediğim gibi Malatya'ya kalbimin en azından bir parçasını bırakmış oldum. Bütün Malatyalılara teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini diliyorum. Malatya hem bulunduğu konum itibariyle, hem yetiştirmiş olduğu insan yapısı itibariyle gerçekten övünülecek bir şehir. Hemşehrisi olmakla gurur duyulacak bir şehir. Dolayısıyla ben Malatya'ya her anlamda teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Vali Şahin, "Her dönemde kararnameler çıkar, siz böyle bir atama bekliyor muydunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi: "Böyle bir şey beklemiyordum doğrusu. İstanbul sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. Dolayısıyla İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum. Büyüklerimizin takdiri, onlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun. İnşallah büyüklerimizin desteği, İstanbulluların desteğiyle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

'GEZİ' EYLEMLERİNİ OLAYSIZ BİTİRDİ

Vali Vasip Şahin, İstanbul'daki 'Gezi' olayları ile ilgili olarak Malatya'da o dönem gerçekleşen eylemleri olaysız bir şekilde bitirmişti. Yürüyüşler ve protestolar esnasında eylem noktalarına gelen Vali Şahin, eylemi organize eden grupların yöneticileri ile görüşmeler yaparak, olayları büyümeden önlemiş ve eylemlerin olaysız bitmesine katkı sağlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler