HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hüsrev Kutlu bakın kim çıktı

AK Parti Adıyaman'da Belediye Başkanlığı için çok tartışılacak bir ismi aday gösterdi.

Hüsrev Kutlu bakın kim çıktı

Adıyaman eski milletvekili Hüsrev Kutlu, 'Meclis'teki üniformalı Atatürk resminden, askerin yemek duasından ve sağol seslerinden rahatsızım' demiş ve partisi tarafından disipline verilerek 'Uyarı' cezası almıştı.

CEKET PROTESTOSU

Gazeteport'un haberine göre, Kutlu'nun aday gösterilmesi AK Parti Adıyaman teşkilatınca da protesto edildi. Gölbaşı Caddesi üzerinde AK Parti İl binası önünde partililer, slogan atıp yolu trafiğe kapattı. Göstericiler, ceketlerini sallayarak "Burası Şanlıurfa olacak" sloganı attı.

Kalabalık, Kutlu'nun adaylığına karşı olduklarını ve demokratik yollarla aday tercihi yapılmadığını söylediler. Daha sonra parti binasına girmek isteyen AKP'lileri, Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner yatıştırdı.

'KIŞLADA GİBİYİM'

Kutlu 2004'de AKP Adıyaman milletvekiliyken, TBMM'deki asker üniformalı Atatürk resminden rahatsız olduğunu açıklamış ve sivil kıyafetli resim istemişti. 'Meclis'te değil de, kışlada gibiyim. Odamda akşama kadar askerlerin sofra duasından diğer marşlara kadar hepsini dinlemek zorunda kalıyorum. Askerler hep birlikte 'Sağol' diye bağırdığında, odamdaki misafirler irkiliyor' diyen Kutlu'ya TSK'da Kutlu'ya tepki göstererek, 'Sorumsuzca sarf edilmiş sözler' açıklaması yapmıştı.

Hüsrev Kutlu'nun 'Yargıya güvenmediğimiz için milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiyoruz, milletvekili dokunulmazlığı, ömür boyu sürmeli' açıklaması da tepki çekmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler