HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Ala: Terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ala: Terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Kaymakamlık binası yakınlarında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili, "Terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir" dedi.

'EMNİYET YA DA JANDARMADA HERHANGİ BİR ARAMA KAYDI YOK'

İçişleri Bakanı Ala, dün İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısını gerçekleştirilen teröristin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Ala, İçişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, teröristin emniyet ya da jandarmada herhangi bir arama kaydının bulunmadığını belirterek, "Dün İstanbul'da menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Başka bağlantılarının ve arkasında başka güçlerin olup olmadığı hususu da büyük bir titizlikle araştırılmaktadır ve soruşturmaya konu edilmektedir. Şahsın emniyet ya da jandarmamızda, bana verilen bilgi, herhangi bir arama kaydının bulunmadığı yönündedir. Şu ana kadar konuyla ilgili 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü bir şekilde sürdürülmektedir" diye konuştu. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler